Bamakos visszapillantó

0
79

2023. június 22-én Bamakos visszapillantó // PostART

Mit látott 4 fiatal egy Tata Telcolineba zsúfolva a Budapet-Bamako Rally alatt Nyugat-Afrikából? Az élménybeszámolóval egybekötött kiállításon minden kiderül.
A Budapest–Bamako Rally egy magyar szervezésű autóverseny, amelyet először 2005-ben rendeztek meg. A 11 országon áthaladó megmérettetés hosszú évek óta mindig januárban startolt Budapestről és két héttel később Bamakoban ér véget. Az idő múlásával a résztvevők száma és a rally ismertsége is egyre csak nőtt, minek köszönhetően a versenyt ma már nemzetközi megmérettetésként tartják számon és kétévente rendezik meg.. A teljesítendő táv oda-vissza nagyjából 20.000 kilométer. A versenyzők 11 országon haladnak keresztül, Európában: Magyarországot, Szlovéniát, Olaszországot, Franciaországot, Spanyolországot érintik. Afrikában: Marokkót, a Nyugat-Szaharát, Mauritániát, Szenegált, Guineat és Sierra Leonet.
A Budapest-Bamako egy veszélyes, minimál asszisztenciás kaland és tájékozódási verseny. A B2 nem vasárnapi autózás a Pilisben vagy piknik a Városligetben. Itt nincsenek mentőhelikopterek, begyűjtő teherautók, idegenvezetők, animátorok vagy tolmácsok. Mindenki a talpraesettségére, a szerencséjére és a felkészültségre számíthat. A Bamakon egy dolog biztos: minden bizonytalan. De a kaland erről szól. A Bamako nagy közösségi esemény, ahol esténként a tábortűznél hozzád hasonló őrültekkel oszthatod meg a napi élményeket és a sólet konzerved.
Helyszín: PostART Kulturális Színtér
2040 Budaörs Clementis László utca és Ébner György köz sarok