Bajnoki címekkel kezdték az évet dzsúdósaink

0
814

A Budaörsi Sportklub judósai szorgosan gyűjtögetik az érmeket a Magyar Bajnokságban, a cél a budapesti világbajnokságon, valamint az Európa-bajnokságon való részvételi jog kivívása. Közben a BSC Judo szakosztálya a dzsúdó élsport melletti elterjedését is igyekszik támogatni – részt vállalnak a mindennapos testnevelésben és a szülőket, kezdő felnőtteket is várják a számukra elindított pénteki edzéseken.

A Budaörsi Sportklub Judo szakosztálya elégedetten zárhatta a 2016-os évet. November végén ugyanis a 3. osztályú Magyar Bajnokságon három budaörsi sportoló indult, és mindhárman szép eredménnyel zárták az eseményt. 60 kg-ban Beringer Dominik, 90 kg-ban pedig Kovács Bence bajnok lett, míg 66 kg-ban Murányi Tamás bronzérmet szerzett.
Ugyanilyen sikeresen kezdődött a BSC judósai számára 2017 is. Az év első versenyén, január 28-án tatamira állt 48 kg-ban Erdélyi Lilla, 57 kg-ban Siroki Ibolya, 63 kg-ban Polyák Krisztina, 66 kg-ban Burján László, 73 kg-ban Őri Felicián, 100 kg-ban Horváth Tamás és Ömböli Renátó. A hét sportolóból hét éremmel tért haza, Erdélyi Lilla és Burján László ráadásul arannyal, magyar bajnokként.
„Felnőtt korcsoportban azért hozták előrébb az első osztályú magyar bajnokságot, mert 2017-ben, augusztus végén-szeptember elején Budapesten rendezik a dzsúdó világbajnokságot” – nyilatkozta BSC Judo szakosztályának élén álló Fazekas Csaba. „Ezek a versengések már a világbajnokságra való kvalifikációnak a részét képezik.”
Amellett, hogy a budaörsi sportolók a hazai környezetben megrendezett világbajnokságon való szereplésért küzdenek, más célokat is szem előtt kell tartaniuk. „Fiataljaink nemcsak a vb-re válogatóznak, hanem az Európa-bajnokságra is, amelyre áprilisban, Varsóban kerül sor.”
A dzsúdó szakosztálynak minden korosztályban vannak versenyzői, a legkisebbektől a felnőttekig. Az utánpótlás biztosításáról egy egészen különleges módszerrel gondoskodnak. Fazekas Csaba büszkén számolt be arról, hogy úttörőként vettek részt az ovijudo budaörsi megszilárdításában. „Már évek óta nagy sikerrel a Holdfény Utcai Óvodában is tartunk ovijudót. Időről időre vannak háziversenyek a legkisebbek számára, de igazolt versenyzőkké csak a 10 éves kort betöltve válhatnak” – mesélte.
Az egyesület az óvodákon kívül az iskolákban is tevékenykedik. Részt vesznek ugyanis a mindennapos testnevelés programban. A Budaörsi 1. számú Általános Iskola ötödik osztályos tanulói járnak át a Városi Sportcsarnokba judózni a testnevelés óra keretén belül. „Egy előre kidolgozott tematika alapján oktatjuk a judót. Nem volt nehéz dolgunk a kivitelezésben, hisz a Nemzetközi Judo Szövetségnek van egy Iskolákban a dzsúdó névre keresztelt programja, és biztosítanak ehhez szőnyeget, valamint felszerelést a gyerekeknek. Nagyon komoly program ez, amelyben összefonódott a Nemzetközi Judo Szövetség a magyar oktatási intézményekkel.” – fogalmazott Fazekas.
A BSC Judo szakosztálya nem kizárólag a gyerekekre, fiatalokra és a felnőtt sportolókra gondol. Péntekenként a lelkesebb szülők, illetve a kezdő felnőttek is elsajátíthatják a cselgáncs fogásokat és mozdulatsorokat. Bár ez csak egy kiegészítő edzésként indult, ma már ezeken a tréningek is nagylétszámban jelennek meg a résztvevők.
Akik esetleg kacérkodnak a gondolattal, hogy csatlakoznának a pénteki csoporthoz, vagy egyszerűen csak sportos programra vágynak, vegyék elő naptárjaikat! Március 12-én rendezik ugyanis a Városi Sportcsarnokban a Budaörsi Kupát, amelyen a BSC legfiatalabb dzsúdósai is tatamira állnak. A szakosztály szívesen lát minden érdeklődőt a közönség soraiban.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here