AZ ÉTH közleménye a zöldhulladék gyűjtésről – észrevételekkel frissítve!

0
739
BUDAÖRS
TÁJÉKOZTATÓ A BUDAÖRSI 2021. ÉVI ZÖLDHULLADÉK GYŰJTÉSI RENDJÉRŐL

Az ÉTH Nonprofit Kft. a 2021. zöldhulladék gyűjtését 2021. március 29-én hétfőn indítja heti gyűjtési rend szerint. A lakosságtól a zöldhulladékot az alábbi mennyiségi korlátozásokkal szállítjuk:

  • Ingatlanonként 3 x 120 l-es mennyiség bármilyen 120 l-es zsákban összekészítve, amennyiben több zsákot kívánnak kitenni, lehetőség van ÉTH feliratos „zöld” zsákot vásárolni 422.- Ft bruttó áron, ügyfélszolgálatunkon -cím : Érd, Diósdi út 29.,  Hulladékudvarunkban: Érd, Sas  u. 2., BTG ügyfélszolgálati irodában: Budaörs, Dózsa György utca 21. szám alatti irodában vagy viszonteladóinknál: Tom Market Budaörs, Szabadság út 44. A zsákokban KIZÁRÓLAG fű és lombhulladékot szállítunk!

– Ingatlanonként 3 köteg gallyat 1 m-es darabokban kötegelve szállítunk. Tilos fatuskót, fenyőt, tuját, törzset kihelyezni a kötegek mellé!

– 2030 Érd, Sas utca 2. szám alatti hulladékudvarunkban a zöldhulladék átvétel megszűnt! Lehetőség van évente 200kg/ingatlan/év zöldhulladékot leadni térítésmentesen a Zöldhatár komposzttelepen. Cím: 2030 Érd, Zöldhatár utca. 2021. április elsejétől a nyitva tartás: hétfőtől-péntekig 06:00-15:00-ig. Leadáshoz szükséges dokumentumok: személyi igazolvány, lakcímkártya, NHKV Zrt. által kiállított hulladékelszállítási befizetést igazoló csekk. A komposzttelepre kizárólag zsákokban füvet és lombhulladékot lehet leadni, illetve kötegelve a gallyakat!

Az elszállításra összekészített zöldhulladékot kérjük, hogy a kijelölt gyűjtési napon legkésőbb reggel 7 óráig szíveskedjenek kihelyezni az ingatlanok elé.

Megkérjük a Tisztelt Lakosságot, hogy a meghirdetett ingyenes mennyiséget ne lépjék túl, mert nem áll módunkban elszállítani!

Megértésüket és együttműködésüket nagyon köszönjük!

 

Forrás: eth-erd.hu/budaors.php

Kapcsolódó BTG közlemény: https://budaorsinaplo.hu/a-zsakok-kiadasa-is-szunetel-a-btg-nel/

Frissítés!

A közleményre egy olvasónk levelet küldött a szolgáltatónak, amelyről bennünket is tájékoztatott. Ebben a zöldhulladék elszállításával kapcsolatban problémákat fogalmazott meg. Egyebek között azt, hogy:

  • az ÉTH közleménye miért március közepe után jelent meg, miközben a cég honlapján korábban a zöldhulladék elszállítás kezdetének március közepe volt.
  • Idén az enyhe tél miatt sokan már március elején elkezdték a kertészeti munkákat és a március 15-i héten a megszokott napokon kihelyezték a zöldhulladékot, melyet eddig nem vittek el. Tájékoztatást a lakosság felé kellő időben(még a tél folyamán, de legkésőbb március 15-e előtt) nem tettek,  levelet szintén nem kaptunk a változásról, mint ahogy a kuká(k)ra való matricát sem.
  • ” Ingatlanonként 3 köteg gallyat 1 m-es darabokban kötegelve szállítunk. Tilos fatuskót, fenyőt, tuját, törzset kihelyezni a kötegek mellé!” áll a közleményben. A budaörsi kertek-utcák tele vannak fenyőkkel, tujákkal, egyéb (gyantás) örökzöldekkel stb. Ha ezeket nem szabad kihelyezni és égetni szintén tilos, akkor mihez  kezdjen vele a tulajdonos?
  • Tavalyi is egy hónapot késett a zöldhulladék elszállítása és 2021-ben a karácsonyfák begyűjtésével is jelentős késések voltak. Ha ez most is így lesz, begyűjtik-e a kitett hulladékot vagy otthagyják az ingatlan előtt és megvárják a lakossági és önkormányzati felháborodást?
Ha a szolgáltató válaszol, természetesen azt is közöljük! – a szerk.
A BTG válasza: ITT olvasható.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here