Az elektromos fűtés előnyei

0
195

Az elektromos fűtés elnevezés minden olyan rendszerre vonatkozik, amely az otthon fűtéséhez fő energiaforrásként villamos energiát használ. Sokféle fűtést lefed, de a legtöbb ember számára vagy fűtőtesteket, elektromos kazánokat vagy padlófűtést jelent. Hőszivattyúk leírására például nem használják, hiszen ezek nem használnak villamos energiát közvetlenül fűtésre.

Miért jó az elektromos fűtés?

A villamos energia és elektromos fűtés egyre inkább felkapottabb, alacsony szén-dioxid-kibocsátású fűtési formává válik, mivel egyre több megújuló forrás, például szél- és napenergia csatlakozik az elektromos hálózathoz, felváltva a meglévő gáz- és szénerőműveket. A jövőben arra számítunk, hogy a villamos energia szén-dioxid-kibocsátása tovább csökken, és a villamos energia nagyon alacsony szén-dioxid-kibocsátású energia- és hőforrássá válik.

A legutóbbi lakásállapot-felmérések becslése szerint Angliában a háztartások körülbelül 7%-a, a walesi háztartások 5%-a és a skóciai háztartások 11%-a fűti otthonát elektromos árammal. Észak-Írországban a becslések szerint a háztartások körülbelül 8%-a használ elektromos fűtést. Lakásokban, bérelt ingatlanokban, illetve hálózati gázcsatlakozás nélküli lakásokban gyakoribb az elektromos fűtés.

Milyen előnyökkel rendelkezik az elektromos fűtés?

  • Alacsony telepítési költség
  • Az elektromos fűtéshez nincs szükség vizes központi fűtési rendszerre (kivéve az elektromos kazánokat)
  • Rugalmasan használható különböző helyiségekben, vagy más fűtési rendszerek kiegészítéseként
  • Az elektromos fűtési rendszerek általában nem igényelnek karbantartást

Melyik elektromos fűtési rendszer a megfelelő számomra?

A legjobb fűtési rendszer az lesz, amely leginkább megfelel otthonának és költségvetésének. A közvetlen elektromos fűtés beépítése olcsó, mivel nem igényel radiátorokat vagy vizes padlófűtést. Jól szabályozható fűtési rendszerrel, napelemekkel valamint otthonunk megfelelő szigetelésével csökkenthető a fűtési számlák végösszege, bármilyen fűtési formát is választ. Elegendő napelemmel pedig megtudjuk termelni a fűtéshez szükséges áram akár egészét.

Amennyiben cikkünkkel felkeltettük érdeklődését az elektromos fűtés kapcsán, azt javasoljuk, hogy a választás előtt konzultáljon hozzáértő szakemberrel! Segíteni fognak kiválasztani az Ön és otthona számára legmegfelelőbb fűtési rendszert.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here