Átadták ma a Hauser- és a Sport-díjakat a városházán

0
311

Ünnepi képviselő-testületi ülés keretében adták át ma a Hauser József Városi Közművelődési Díjat és a Budaörs Város Testnevelési és Sport Díjakat a városháza Schmidt Mátyás termében. Előbbit a Budaörsi Fúvószenei Egylet, Sport Díjakat pedig a BSC tenisz szakosztályának tagjai, illetve Hornyák Ágnes, a Budaörs Handball utánpótlás igazgatója kapta.

A tavalyi díjátadó ünnepséget a koronavírus miatt még igen szűk körben rendezték meg, ennek idén már nyoma sem volt, a díjazottakon kívül jelen lehettek hozzátartozóik, barátaik teljes számban, illetve ezúttal a Leopold Mozart Zeneiskola ünnepi műsora is emelte a ceremónia fényét.

Elsőként a Hauser József Díjat adta át a polgármester, Wittinghoff Tamás, miután ismertette a testület ide vonatkozó rendeletét: „A Hauser József Városi Közművelődési Díjat Budaörs Város Önkormányzatának képviselő-testülete a kulturális élet fejlődése érdekében végzett kiemelkedő munka elismeréséért alapított. A díj annak a személynek, vagy szervezetnek ítélheti oda a képviselő-testület, aki vagy amely hosszú időn keresztül eredményesen tevékenykedett Budaörs város kulturális, közművelődési életében, munkássága, magatartása, tevékenysége példaként állítható városunk lakossága, leginkább az ifjúság elé.” A Hauser József Díjjal emlékérem, díszoklevél jár és a város címerével díszített karóra. Idén a Hauser József Díjat a Budaörsi Fúvószenei Egylet kapta, a díjat Regőczy Péter, az egylet elnöke vette át, aki köszönetet mondott azért a környezetért, amiben az egylet 25 éve működni tud, emberi oldalról a lelkesítést, mind pedig az anyagi támogatást, ami biztosítja, hogy tevékenységüket művelni tudják.

A rendelet szerint „a Testnevelési és Sport Díjat Budaörs Város Önkormányzat képviselő-testülete a sport és testnevelés területén kifejtett kiemelkedő és eredményes tevékenység megbecsüléseként alapította. A díj két kategóriában adományozható, sportolónak kiemelkedő hazai, illetve nemzetközi sportteljesítményért, és a város testnevelési és sportmozgalmában kifejtett sportmunkáért, sportolók felkészítéséért, az egészséges életmódra nevelés, vagy a testnevelés terén kimagasló szakmai, hivatalbeli tevékenységük során hosszabb ideje végzett kiemelkedő munkáért. A Sport Díjjal bronz emlékérem, díszoklevél jár, továbbá a díjazottat a mindenkori minimálbér ötszörös összege illeti meg és a díjazottak a város címerével díszített karórát is kapnak.”

Mielőtt átadta, Wittinghoff Tamás kiemelte, hogy bár Hornyák Ágnes mint sportszervező kapja most a díjat, azonban sportolóként a város kézilabda egyesületének hosszú éveken keresztül meghatározó játékosa is volt.

Hornyák Ágnes nem csak a városnak, a családjának és a klubjának köszönte meg a díjat, de annak a közel háromszáz gyereknek is, akik a Budaörs Handball egyesületben sportolnak: „Ha a bázis mögötted stabil, akkor nem nehéz jól és sikeresen dolgozni.”

A sportolói Sport Díjat a Komáromi Gábor vezette BSC tenisz szakosztályának női csapata kapta.

Az ünnepi műsor során a díjazottakról elhangzott méltatások alább olvashatók:

A Hauser József Díj idei nyertese:

A Budaörsi Fúvószenei Egylet 25 éve aktívan működő civil szervezet.

Állandó szereplői a város jelentősebb eseményeinek, a nemzeti ünnepek és helyi fesztiválok elképzelhetetlenek a fúvósok nélkül.

Nemzetközi sport-, és egyéb szakmai eseményeken léptek fel, játszottak himnuszokat, szórakoztató darabokat, illetve mazsorettekkel közös produkciókban is szerepeltek.

Műsoraikkal bejárták Európa több országát, megfordultak Finnországban, Horvátországban, Hollandiában és Németországban.

Sokszínű zenei repertoár és rendszeres, tematikus saját koncertek szervezése jellemzi őket. Az egyesület lehetőséget és motivációt biztosít a zenét tanuló fiatal generációnak, a zeneiskolával együttműködve a hangszeres zenét tanuló fiatalok csiszolhatják tudásukat zenekari környezetben is.

Az egyesület hozzájárul a térség kulturális sokszínűségéhez. Aktív szerepet vállal a német zenei kultúra ápolásában, fennmaradásában. Jó szakmai és emberi kapcsolatokat ápolnak Budaörs testvérvárosaival, a bretzfeldi kinti és hazai találkozók állandó fellépői.

A fúvószenei egylet és a zenekar lehetőséget biztosít a közösségi zenélés értékeinek felmutatására.

Negyedszázados kiemelkedő, a város kulturális érdekében végzett tevékenységük elismeréseként Hauser József Városi Közművelődési Díjban részesülnek!

Az elismeréshez szívből gratulálunk!

A Sport Díj sportvezetői tagozatának idei nyertese:

Hornyák Ágnes sportszervező, a Moyra Budaörs Handball – kézilabda klub nemzetközi és klubszinten is kiemelkedően eredményes játékosa. Nyert Bajnokok Ligáját, volt olimpiai 4. helyezett. Nemzetközi pályafutását követően 2016-ban visszatért Magyarországra, és az élvonalbeli Budaörs Handball-hoz igazolt, ahol nem csak játékosként, hanem szakmai vezetőként és sportszervezőként is számítanak rá.

A járvánnyal megterhelt időszakban is példaadó vezér- egyénisége volt a felnőtt csapatnak, amely 100%-os teljesítménnyel bajnoki címet nyert és 2021-ben NB1-es feljutást ünnepelhette.

A sportág legendájaként a kezdetektől a szívén viseli a budaörsi kézilabda utánpótlás nevelésének ügyét. A gyerekeknek tartott edzéseken túl a tömegeket megmozgató iskolai kézilabdaprogram és nyári táborok koordinálása is évek óta az ő kezében fut össze.

2020 nyarán a budaörsi utánpótlás nevelés szakmai irányítását karolta fel. Kimeríthetetlen szakmai tapasztalattal új szintre emelte a korosztályos munkát. Hosszú távon elkötelezett a sportág és a budaörsi kézilabda iránt.

Budaörs Város Önkormányzat Képviselő-testületének döntése alapján Hornyák Ágnes – kiemelkedő hazai és nemzetközi sikerei és érdemei alapján munkájának elismeréseként Városi Sport Díjban részesül. Kitüntetéséhez szívből gratulálunk!

A Sport Díj sportolói tagozatának idei nyertese:

Budaörsi Sport Club Tenisz Szakosztályának Szuper Ligás női csapata

A BSC női tenisz csapata hosszú évek óta meghatározó szereplője a csapatbajnokság legmagasabb osztályának a Szuper Ligának.

Egy szakosztály erejét és összetartását egy egyéni sportág esetén is jól jelzi a csapatbajnoki szereplés. Az egyéni sportolók leggyakrabban kettőzött erővel vetik bele magukat a csapatmérkőzésekbe, számukra ez ritka lehetőség, hogy egyéni játékukon keresztül egy csapatért küzdenek.

A budaörsi női tenisz csapat rendkívül összetartó, a csapat tagjai minden területen segítik egymást, ami meg is mutatkozik az elmúlt évek eredményein.

A csapat 2019-ben a 6. helyen, 2020-ban az 5. helyen fejezte be a bajnokságot, míg 2021-ben bejutott a 4 legjobb magyar női csapat közé és a 4. helyet szerezte meg.

Komáromi Gábor vezetésével a csapat évről évre fejlődik, az idei bajnokságban cél az éremszerzés.

Budaörs Város Önkormányzat Képviselő-testületének döntése alapján a BSC női tenisz csapata, a folyamatosan emelkedő színvonalú sporteredményeinek elismeréseként Városi Sport Díjban részesül.

Kitüntetésükhöz szívből gratulálunk!

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here