Áruházi tolvajokat fogtak el

0
971

A Budaörsi Rendőrkapitányság járőrei három különböző helyszínen három személyt fogtak el.

A Budaörsi Rendőrkapitányság Bűnügyi Osztálya indított eljárást lopás vétség elkövetésének megalapozott gyanúja miatt F. Erika 53 éves ürömi lakos ellen, továbbá lopás bűntett elkövetésének megalapozott gyanúja miatt M. István 54 éves budapesti lakos és egy 43 éves külföldi állampolgár ellen.

A jelenleg rendelkezésre álló adatok szerint F. Erika 2017. február 20-án 10 óra 30 perc körül egy solymári bevásárlóközpontban kiválasztott több különböző terméket, amelyek közül párat a táskájába rejtett és azok kifizetése nélkül, egy-két árucikk megvásárlása után távozott a vásárlótérből. Ekkor az áruvédelmi kapu bejelzett, így a biztonsági őrök felfigyeltek az 53 éves ürömi nőre, akit az átvizsgáló szobába akartak kísérni, de a nő kiment az áruházból. F. Erikát a helyszínre érkező pilisvörösvári járőr az áruház közelében elfogta és a Pilisvörösvári Rendőrőrse előállította, ahol a nyomozók gyanúsítottként hallgatták ki.

M. István 2017. február 20-án 18 óra 15 perc körül az egyik budaörsi bevásárlóközpontban a kosarába nagyobb mennyiségű rágógumit pakolt, majd azokat egy szatyorba rakta és egy sállal letakarta. Az elrejtett rágógumikkal a kijáraton keresztül fizetés nélkül távozott a hipermarket területéről, amikor az áruház biztonsági szolgálatának munkatársai észlelték a cselekményét, ezért a rendőrök kiérkezéséig visszatartották.

Az 54 éves fővárosi férfit a budaörsi rendőrök a helyszínen elfogták és a Budaörsi Rendőrkapitányságra előállították, ahol a nyomozók gyanúsítottként hallgatták ki.

Egy 43 éves külföldi férfi 2017. február 20-án 18 óra körül egy budaörsi elektronikai áruház vásárlóterében magához vett négy okosórát, valamint egy tabletet, amelyekről az áruvédelmi eszközt eltávolította és a termékeket egy hűtőtáskába rakta. Az árucikkekkel fizetés nélkül kívánt távozni az üzletből, de cselekményét az áruház biztonsági szolgálata észlelte és a rendőrök kiérkezéséig feltartóztatták. A 43 éves férfit a budaörsi rendőrök a helyszínen elfogták és a Budaörsi Rendőrkapitányságra előállították, ahol a nyomozók gyanúsítottként hallgatták ki.

A további eljárást ellenük – szabadlábon hagyásuk mellett – a Budaörsi Rendőrkapitányság Bűnügyi Osztálya folytatja le. 

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here