Előadás a mosható pelenkákról

0
793

A Zöldövezet Társulás március 2-án 18 órától a budaörsi Jókai Mór Művelődési Központban tart előadást a mosható pelenkák hasznosságáról, és arról, hogy évente milyen hatalmas mennyiségű szemetet termelnek az eldobható pelenkák.

Egy gyerek átlagosan 1,5-2 tonna veszélyes hulladékot termel, amíg szobatiszta nem lesz. Magyarországon ez évente 100.000 tonna fölötti hulladék, amit könnyedén csökkenthetünk, ha mosható pelenkát kezdünk használni. Ezzel a döntéssel műanyag- és adalékmentes, valamint festék- és illatanyagokat sem tartalmazó termék mellett kötelezzük el magunkat. A gyermekek igényeihez is jobban igazodnak a modern mosható pelenkák, a legtöbb gyerek jobban érzi magát ezekben, mint az eldobható változatban. A mosható pelenka jobban szellőzik, kellemesebb a baba bőrének és nem tartalmaz vegyi anyagokat, így csökken a fertőzések kockázata is.

A mosipelusban rejlő lehetőségek jobb megismerése és népszerűsítése a cél a budaörsi baba-mama klub közelgő találkozóján is. A mosható pelenkákkal kapcsolatos és a témához kapcsolódó egyéb kérdéseire is választ kaphat tehát az, aki ellátogat a március 2-án 18 órakor, Mosható pelussal a jövőért! címmel megrendezésre kerülő előadásra a Jókai Mór Művelődési Központba (cím: 2040 Budaörs, Szabadság út 26.).

További információ:

https://www.facebook.com/events/945194002283330/