Amint a jogi lehetőségek engedik, Budaörsön is megnyitnak a parkok, játszóterek

0
776

Amint a közlönyben is megjelennek a kormányinfón elhangzottak és a jogszabályok lehetővé teszik, mi is nyitunk” – mondta Vágó Csaba.

A szerdai kormányülésen arról döntöttek, hogy a mindenkire kötelező egészségvédelmi szabályokon nem változtatnak, a maszkviselés, valamint a másfél méteres távolság betartása továbbra is kötelező, de a vendéglátóhelyek belső zárt részében (különösen étteremben, kávézóban, cukrászdában, büfében, presszóban) a tartózkodás megengedett.

Gulyás Gergely a csütörtöki kormányinfón ugyanakkor azt is bejelentette, hogy Pest megyét a többi megyével egyenértékűnek tekintik, így hétfőtől itt is enyhítések jönnek. Tehát hétfőtől megnyithatnak a szabad területen lévő vidéki játszóterek, parkok. A szállodák és a panziók a megyékben fogadhatnak vendégeket. Gulyás Gergely arról is beszélt, hogy az ott alvást nem igénylő nyári táborok megtarthatók lesznek, az ottalvós táborokról pedig később születik döntés. (Budapestre más szabályok vonatkoznak, ezeket itt nem részletezzük.)

Vágó Csaba

Mi várható ezek tükrében hétfőtől Budaörsön? – kérdeztük telefonon Vágó Csaba polgármesteri kabinetvezetőt. „Amint a közlönyben is megjelennek a kormányinfón elhangzottak és a jogszabályok lehetővé teszik, mi is nyitunk” – mondta. Tegnap megírtuk, hogy szombaton már lesz piac is, de akkor még úgy tudtuk, hogy például a szabadtéri sportpályák zárva maradnak. A hétvégén tehát még bírjuk ki, hogy nem használjuk ezeket, hétfőn pedig valószínűleg részletesebb tájékoztatást kapunk majd a polgármester aktuális heti összefoglalójából.

 

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here