Alföldi Róbert kortárs magyar drámát visz színre a Budaörsi Latinovits Színházban

0
303

Már javában zajlanak Az eprésző kislány próbái

Idei évada harmadik bemutatójára készül a Budaörsi Latinovits Színház. A fergetegesnek ígérkező előadás próbái már javában zajlanak, Varsányi Anna színdarabját Alföldi Róbert viszi színre a budaörsi társulat színészeivel, Bohoczki Sárával, Takács Katalinnal, Mertz Tiborral, Chován Gáborral, Hartai Petrával, Szőts Orsival, Fröhlich Kristóffal és Ilyés Róberttel.

A történet szerint egy határ menti magyar faluba megérkezik a budapesti rendező, hogy színpadra állítsa Az eprésző kislány című népballada adaptációját. A faluban hagyománya van a hagyományőrző előadásoknak, amiket évről évre egy lelkes amatőr társulat mutat be a kultúrházban. Az egykori tanácselnök, a jelenlegi polgármester nemcsak a műkedvelő előadások állandó sztárja, de a közösség támasza, aki a fél falunak a keresztapja, a másik felének az esküvői tanúja, illetve a kuriózumnak számító vadászhétvégék szervezője is. A fellépők között találjuk a helyi iskola magyartanárnőjét, a közért pénztárosnőjét, a darab technikusa pedig a jóképű erdész. A próbákra rendszeresen ellátogat a tanárnő anyósa, aki pálinkával, harapnivalóval és jó tanácsokkal látja el az alkalmi társulat tagjait. Emelkedik az alkoholszint, tetőfokára hág a hangulat és elszabadulnak az indulatok.

Szegeden dolgoztunk együtt, amikor Anna megmutatta nekem Az eprésző kislányt, ami egy nagyon furcsa, csavart szemszögből nézi a világot, ha akarom, abszurd, de annál még bonyolultabb egy kicsit. Miközben életképeket látunk egy falu életéből, a végére valahogy összerendeződnek ezek a színes giccsek” – mondta Alföldi Róbert az előadás olvasópróbáján.

Éljük a saját életünket, ezt a csodálatos magyar népszínművet, amihez képest Csepreghy Ferenc Piros bugyellárisa egy komoly darab, és akkor történik valami, ami mindent felülír, és ami mindenki alól kihúzza a szőnyeget. Egyszerre minden átértékelődik, és hirtelen minden más szemszögből láttatódik” – árulta el a készülő előadással kapcsolatban a rendező, aki immár negyedik alkalommal dolgozik együtt a budaörsi társulattal. Az eprésző kislányt december 17-től láthatja a közönség.

Az eprésző kislány

Szerző: Varsányi Anna

Rendező: Alföldi Róbert

Szereplők: Bohoczki Sára, Takács Katalin, Mertz Tibor, Chován Gábor, Hartai Petra, Szőts Orsi, Fröhlich Kristóf, Ilyés Róbert

Bemutató: december 17.

Jegyek már kaphatók: https://latinovitsszinhaz.eu/musor/

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here