Adrenalinvadász programok Magyarországon – Csakis a legbátrabbaknak!

0
497

Extrém élményt keresel? Olyan programon vennél részt Magyarországon, amivel fel tudod dobni az unalmas és fárasztó hétköznapokat? Esetleg ajándékba vásárolnál egy kellemes meglepetést, ami eltér a megszokott tárgyaktól? Ebben a cikkben olyan adrenalinvadász lehetőségeket gyűjtöttünk össze, amelyek garantáltan kikapcsolnak és kiszakítanak a hétköznapokból. Lássuk a legjobb választásokat, amikkel garantáltan nem lőhetsz mellé!

Milyen adrenalinvadász programok léteznek hazánkban?

Mindenki szereti feldobni a másikat, olyan ajándékkal meglepni, olyan randira elvinni, amely eltér a megszokottól. Azért egy élmény, ahol bőven éri az embert adrenalin, garantáltan lenyűgözi még a legegyszerűbb embereket is. Szerencsére hazánkban bőven van miből válogatni, hiszen számos olyan weboldal van, amely összegyűjti az ilyen lehetőségeket. Amennyiben tehát élményeket keresünk, érdemes ellátogatni az egyik ilyen internetes portálra.

Mindig lehet új izgalmakra lelni az életben. Vannak, akik világ körüli utazáson vesznek részt, és persze vannak azok, akik tőzsdézéssel vagy online nyerőgépes játékokkal, vagy akár lottózással próbálják kiegészíteni a vagyonukat. De milyen adrenalinvadász programokra lehet lelni Magyarország területén belül?

Szabadesés szimulátor

A repülés élménye szinte semmihez sem fogható és mivel valószínűleg nem vagy Superman, így nem sok lehetőséged volt az életben valódi repülésen részt venni. Már az idők kezdete óta foglalkoztatja az embereket, hogy milyen lehet egy szabadesés, milyen érzés csak lebegni a semmiben. A szimulátornak köszönhetően azonban végre megtehetjük, hogy akár egyedül, akár barátokkal kipróbáljuk. Fontos azonban, hogyha egy ilyen programon részt veszel, akkor minden esetben kövesd az utasításokat, hiszen tulajdonképpen repülsz, így, ha valamit nem jól csinálsz, akkor bizony balesetet szenvedhetsz.

A rövid oktatást követően jönnek a felszerelések, mint a ruha és a védősisak, tehát mindenképpen érdemes kényelmes és egyszerű ruhában érkezni, illetve otthon hagyni a kiegészítőket. Ezek ugyanis könnyedén beakadhatnak és sérüléseket okozhatnak. Miután felöltöztél, jöhet a kaland, megmutatják, hogyan tudsz majd lebegni a térben.

Siklóernyőzés

Szintén egyfajta repülésről van szó, azonban ez már a szabadban történik. Maga a program tökéletes élményajándék pároknak, férfiaknak, nőknek, bárkinek, aki odavan az adrenalinért és még nem próbálta egyszer sem. Itt ugyanúgy minden kezdő megkapja a megfelelő oktatást, így nem kell attól tartani, hogy valamilyen balesetet szenvedsz. A motoros siklóernyő repüléssel akár 40 méteres dombok felett is repkedhetünk, így tériszony esetén nem ez lesz a legjobb élmény, amiben részt vehetsz. Amennyiben viszont szereted az extrém dolgokat, abban az esetben remek választás lesz ez az eszköz, hogy legyőzd a félelmeid és szárnyalhass.

Flyboard

Az amerikai filmekben már szinte mindenki találkozhatott a flyboarddal, amely elsőre nagyon bonyolult sportnak tűnhet, közel sem annyira nehéz, mint amennyire gondolnád. A flyboard a lábra csatolva képes a levegőbe emelkedni, az ehhez elengedhetetlen víznyomást pedig a jet-sky hajtóműve biztosítja az eszköz számára. Emiatt tudsz a magasba emelkedni, esetleg a víz alá süllyedni. Nem kell hozzá túl nagy egyensúlyérzék sem, hiszen ebben a két mellékvízsugár segít majd téged, míg a vezérlést pedig a kézben tartott gázkarral oldhatod meg.

Természetesen azért ennek is bőven akadnak kockázatai, hiszen extrém sportnak számít, így nagyon fontos, hogy a tanulási fázis alatt mindig figyelj és tanulj, hiszen nem árt megtanulni azt sem, hogyan kell “jól” érkezni a vízbe. A flyboard 14 éves kortól próbálható ki, ez alatt csak szülői beleegyezéssel történhet meg az emelkedés, illetve az ereszkedés.

Figyelj azonban oda, hogy flyboarddal a lábadon függőleges pozíciót vegyél fel. Ebben a helyzetben legyél feszes és merev, főleg a térdeid, így sokkal egyszerűbb lesz a mozgás. Minden helyszínen, ahol ezt ki lehet próbálni, szakértő csapat segít téged és gondoskodik arról, hogy minden információ eljuthasson hozzád.

Manapság tehát már idehaza is számos lehetőséged van adrenalinvadász programokon részt venni. Kipróbálhatod a flyboardot, amit 14 év alatt csak szülői beleegyezéssel tehetsz meg. Emellett ott van a szabadesés szimulátor, illetve a siklóernyőzés egyaránt. Bármibe is fogsz bele, esetleg bármelyikkel leped meg egy szerettedet, fontos a biztonság. Extrém sportról van szó, így nagy eséllyel lehetnek sérülések, ha nem figyelsz oda.

Kép: www.pexels.com

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here