Adománygyűjtési pontok – Tegyél be a kosaradba eggyel több terméket!

0
1259

Évről-évre korábban kezdődik a karácsonyi ünnepekre való készülődés, így érhető, hogy már november közepétől többen elkezdik szervezni azt is, hogy a szegényeknek is jusson ajándék. Összeállításunk egyelőre nem teljes, de reméljük, hogy hasznos. Ugyanakkor ne feledjék! A karácsonyi ajándék – legyen szó bármilyen nehéz helyzetben élő családról – nem mások levetett holmija, hanem olyasmi, amit az ajándékozó maga is örömmel elfogadna. Nagyon hasznos, ha a szépen becsomagolt dobozra ráírják, hogy hány éves gyereknek vagy esetleg felnőttnek szánják-e, és hogy nem tartalmaz például romlandó vagy balesetveszélyes terméket.

Tegnap a budaörsi Auchanban a Magyar Élelmiszerbank Egyesület szórólapját osztogatták a vásárlótér bejáratánál és a hangosbemondó is többször felhívta rá a figyelmet, hogy aki teheti, tegyen a kosarába egy plusz konzervet, étolajat, cukrot, csokit, tésztát vagy más tartós élelmiszert, és miután kifizette adja le a kijáratnál az adományokat gyűjtő ponton.

Már tavaly is volt ilyen akció – tudtuk még meg -, és tonnányi élelmiszert tudott utána a rászorulók között szétosztani az egyesület.

Évről-évre korábban kezdődik a karácsonyi ünnepekre való készülődés, így érhető, hogy már november elejétől többen elkezdik szervezni azt is, hogy a szegényeknek is jusson ajándék.

A Baptista Szeretetszolgálat legrégebbi „cipősdoboz gyűjtőpont”-ja a városban az Ajándék Bölcsi (Budaörs, Tavasz utca. 56.), a legújabb pedig az idén megnyílt Fusion Élményközpont (Budaörs, Keleti u. 1.). Az utóbbi helyen az adományozók egy 500 Ft értékű Fusion ajándékkupont kapnak, ami 2018.01.31-ig használható fel. A cipősdobozokat pedig innen 2017. december 20-án adják át a Baptista Szeretetszolgálatnak.

Az idén is várják majd a cipősdobozokat többek között a Herman iskolába (Ifjúság utca 6.) aulájába, amelyeket egy kis műsorral visznek el közvetlenül az általuk támogatott gyógypedagógiai oktatási intézménybe. De már szinte minden budaörsi óvodában és iskolában szerveznek gyűjtést, ám mindegyik intézmény más módon juttatja el a rászoruló családoknak.

Egész évben várják a felajánlásokat a Gyermekjóléti Szolgálat munkatársai (Petőfi Sándor utca 1.), aminek egy részét ők is az ünnepekre tartalékolják, de természetesen örömmel veszik, ha kifejezetten erre a célra kapnak játékokat, új cipőket, ruhákat. A kamaraerdei közösségi házban leadott „cipősdobozok” is rajtuk keresztül jutnak el a budaörsi rászorulókhoz.

Az MSZP budaörsi irodájában (Budapesti út 54.) ugyancsak egész évben le lehet adni azokat a holmikat, amikről úgy gondoljuk, hogy másoknak hasznos lehet. A helyi rászorulók ezekből hetente kétszer, hétfőn 10-12-ig és szerdán 16,30-tőól 18 óráig válogathatnak, illetve a párt aktivistái az adományokat innen az ország keleti részén fekvő legszegényebb településekre juttatják el.

A Terrapark irodaházainak bérlői az idén másodszor szerveznek jótékonysági adománygyűjtést, miután a tavalyi igen jól sikerült, és ők a bicskei Kossuth Zsuzsa Gyermekotthon lakóinak az ünnepét teszik szebbé.  A gyermekotthon lakói szívesen fogadnak használt, de még jól működő, nem túl régi számítógépeket, monitorokat, esetleg televíziót. A lakásotthonos elhelyezés miatt konyhai eszközöket és gépeket, valamint kisebb bútorokat és sporteszközöket is szívesen vennének. A karácsonyi jótékonysági adományok leadhatók minden hétköznap 9:00 és 14:30 között a Terrapark Kft. recepcióján (cím: Liget utca 3/2 II. em., telefon: 06 23 423 323). A gyűjtés itt december 9-éig tart.

Az idén december 2-án lesz a Mikulás futás, sorban a harmadik, és szervezők idén is gyűjtenek adományokat (elsősorban tartós élelmiszert, tehát tésztát, konzervet, rizst, olajat, lisztet, cukrot, továbbá tisztító- és tisztálkodási szereket, használható ruhát, játékot, könyvet) a rajtnál a Hársfa utcában a sportcsarnoknál, melyeket a Vöröskereszten keresztül juttatnak el a rászorulóknak.

A budaörsi Vöröskereszt aktivistái pedig a saját irodán kívül (Deák Ferenc u. 12.) decemberben az ünnepek előtt a lakótelepen a szombati gazdapiacon is ott lesznek majd, továbbá a Városi Ifjúsági Klubban (Károly király u. 3.) leadott csomagok is hozzájuk kerülnek.

Kérjük,  hogy ha adományoznak, ne feledjék! A karácsonyi ajándék – legyen szó bármilyen nehéz helyzetben élő családról – nem mások levetett holmija, hanem olyasmi, amit az ajándékozó maga is örömmel elfogadna. Nagyon hasznos, ha a szépen becsomagolt dobozra ráírják, hogy hány éves gyereknek vagy esetleg felnőttnek szánják-e, és hogy nem tartalmaz például romlandó vagy balesetveszélyes terméket.

Cikkünket folyamatosan frissítjük az újabb felhívásokkal!

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here