Sok családot érdekelt a hétvégén a NovArt Túra

0
859

Bízunk benne, hogy lesz jövőre is NovArt Túra, mivel az idei igen jól sikerült. Tavaly az első talán túl jól is, ezért az akkori tömeg miatt most szombaton a szervezők szűkítették a korcsoportot, és kifejezetten az 1., 2. és 3. osztályos általános iskolásokat és családtagjaikat,  illetve zenei és fejlesztő területeken működő pedagógusokat vártak a Városi Ifjúsági Klubba, ahol 10 órától bő két órán át zenei különlegességekkel ismertették meg őket.

A nagy sikerű, korhatár nélküli zenefelfedező kalandtúra és élménynap tavaly novemberben debütált Zenevarázs néven.  A NovArt Túra elnevezés egyrészt  az ötletgazdára Novák Anikóra utal, aki 12 éve a városi Leopold Mozart Zeneiskola tanára. Másrészt egy túra, a mindennapi zeneöröm és a zeneművészet régi és új útjait felvonultató esemény. S azért lett része a zeneiskola 25. jubileumának, mert prezentálja a sokéves együttműködést a professzionista művészek, a helyszínt biztosító Városi Ifjúsági Klub és a zeneiskola között.

A kalandtúrán a gyerekek és felnőttek zeneélmény foglalkozásokon, különleges hangszerek, szakmai, fejlesztő és gondolkoztató játékokon vehettek részt és a programot végig az interaktivitás jellemezte. A csúcspont, ahogy az várható volt, a táncház volt. De mint egy kislány távozóban mondta, ő új barátokat is szerzett.

Fotók: Yosuke Shimizu

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here