A Veszprém Arénában két kongresszust is rendeztek Jehova Tanúi

0
365

A Nyugat- és Közép-Magyarország régiójából (köztük Budaörsről is) közel 6000-en vettek részt a  Veszprém Arénában rendezett Jehova Tanúi nemzetközi kongresszus-sorozat programján, aminek a „Legyetek türelmesek”! címet adták.

A három napos programsorozaton a résztvevők választ kaptak arra a kérdésre, hogy a türelem hogyan segít a céljaik megvalósításában, és hogyan tudnak még akkor is türelmesnek lenni, ha családi problémákkal, súlyos betegséggel, esetleg anyagi gondokkal küzdenek. A szombat délelőtti programrészt követően ünnepélyes keretek között 74 személy keresztelkedett meg, illetve a szombat és a vasárnap délutáni ülésszak alatt egy előre rögzített filmdráma került levetítésre két részben.

„A mindennapos nehézségek miatt sokszor úgy érezzük, hogy elfogyhat a türelmünk. A türelem egy gyönyörű tulajdonság, amit szeretnénk kimutatni a mindennapi életében. Azonban minden jó szándékunk ellenére kihívás lehet türelmesnek maradni. A háromnapos konferencia segített felismerni, hogy milyen a valódi türelem, és hogyan tudjuk kinyilvánítani ebben a türelmetlen, felgyorsult világban.” – mondta Samu Attila Jehova Tanúi szóvivője.

Jehova Tanúi világszerte mintegy 6000 kongresszust tartanak a 2023-as „Legyetek türelmesek”! kongresszus-sorozat részeként. Az elmúlt hetekben Magyarországon a Veszprém Arénán kívül a nyíregyházi Continental Arénában, a kiskunfélegyházi Városi Sportcsarnokban, valamint a fővárosban rendezett programokon eddig közel 20 ezren vettek részt.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here