NB II Foci: A Vasas ötgólos győzelmével ismét a kiesés szélére sodorta a Budaörsöt

0
402

A labdarúgó NB II 37. fordulójában a forduló előtt 18. helyen álló Budaörs a már biztosan bajnok Vasast fogadta. Az angyalföldi gárda már a negyedik percben megszerezte a vezetést és meg sem állt addig, amíg ki nem alakította a 0–5-ös végeredményt. Az utolsó helyre visszacsúszó Budaörs sorsa az utolsó fordulóban, Siófokon dől majd el.

LABDARÚGÓ NB II
37. FORDULÓ
BUDAÖRS–VASAS 0–5 (0–3)
Budaörs, Árok utca, 800
néző, Vezette: Nagy Róbert (Punyi Gyula, Márkus Péter)
BUDAÖRS: Tóth G. – Tóth K., Gyurácz, Tányéros Á., Pintér D. – Molnár T. (Winkler, 72.), Petneházi (Molnár Cs., 25.), Zsidai (Horváth B., a szünetben), Kojnok – Halácsi (Vankó I., a szünetben), Balázs Zs.  (Molnár M., a szünetben), Vezetőedző: Toldi Gábor
VASAS: Jova – Szivacski, Litauszki, Otigba, Silye (Szilágyi Z., 58.) – Hinora (Sztojka, 73.), Berecz (Feczesin, 58.), Pátkai – Cipf (Ihrig-Farkas, 57.), Szalai J. (Szilágyi Sz., 57.), Radó, Vezetőedző: Kuttor Attila
Gólszerző: Radó (0–1) a 4., Radó (0–2) 21., Otigba (0–3) a 31., Hinora (0–4) a 46., Pátkai (0–5) a 82. percben
MESTERMÉRLEG
Toldi Gábor: – Könnyű edzőpartnerei voltunk a Vasasnak, nagyon csalódott vagyok, hogy félóra alatt eldőlt a mérkőzés. Az utolsó fordulóban a becsületünk megőrzéséért küzdünk majd.
Kuttor Attila: – Nagyon büszke vagyok a játékosaimra, annak ellenére végig motiváltan futballoztunk, hogy már korábban biztosítottuk a bajnoki címünket. Szerettük volna megdönteni az NB II-es pontrekordot, ami ezen a mérkőzésen sikerült, s a védekezésünk is rendben volt, teljes mértékben elégedett vagyok a srácok teljesítményével.

ÖSSZEFOGLALÓ

A mai találkozó minden bizonnyal a Budaörs számára bírt nagyobb jelentőséggel, hiszen Toldi Gábor együttese a fordulót megelőzően a kiesést jelentő 18. helyen állt. A hazaiak talán abban reménykedhettek, hogy a bajnoki cím és a biztos feljutás tudatában a Vasas nem teszi majd oda magát eléggé a mérkőzésen, azonban a házigazdák ilyen irányú reményei hamar szertefoszlottak. A negyedik percben máris gólnak örülhettek az angyalföldi játékosok, és a csapatot elkísérő szurkolók, hiszen Radó emelését követően a hálóban kötött ki a labda (0–1). A Vasas nem lassított és kisvártatva újabb találatokat szerzett. A 21. percben Radó gurított a bal alsóba (0–2), majd a 31. percben egy szögletet követően Otigba is eredményes volt (0–3), amelynek köszönhetően már az első félidő végére eldőlni látszott a három pont sorsa.

A második játékrészben sem változott sokat a játék képe, hiába cserélt hármat is a szünetben Toldi Gábor, a Vasas szinte rögtön a középkezdés után megszerezte a negyedik találatát Hinora révén (0–4). A Budaörs próbált küzdeni és legalább a becsület gólt megszerezni, de a legtöbb esetben elég hitehagyottnak tűntek a hazai játékosok. A Vasas ellenben igyekezett minden adódó lehetőségét a kapuba juttatni, a 82. percben Pátkai fejesével az ötödik gólját is megszerezte az angyalföldi gárda. Ötgólos győzelmével a Vasas az elmúlt évek legtöbb pontot szerző NB II-es bajnokcsapata lett, a kiütéses vereséget szenvedő Budaörs az utolsó helyre csúszott vissza. 0–5.

Forrás: nemzetisport.hu, bővebben: ITT

„Köszönjük, hogy a szezon utolsó hazai, Vasas elleni bajnoki mérkőzésre ilyen sokan eljöttetek szurkolni! Köszönjük a szurkolást. Hajrá Budaörs!” – olvashattuk a csapat közösségi oldalán már a meccs közben, sajnos hiába. De valljuk be, a Vasas és a Budaörs feltételeit összehasonlítani sem lehet.🟢⚪️

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here