A Tiszta, Virágos Budaörsért 2023 pályázat eredményhirdetése

0
210
Nem csak a virágos számít, hanem a tiszta is!

Ma délután volt a városházán a Tiszta, Virágos Budaörsért 2023 pályázat eredményhirdetése, ahol a megjelent résztvevők előtt Wittinghoff Tamás polgármester köszöntő beszédet mondott, Zsák András, a Közművelődési, Közoktatási és Sport Osztály vezetője, Nagy Tamás Richárdné főkertész pedig kiosztotta a díjakat.

A Tiszta, Virágos Budaörsért pályázatot az önkormányzat a város tisztasága, környezetünk szépítése és egészségesebbé tétele érdekében hirdeti meg az önkormányzat lassan két évtizede minden évben. Az ünnepélyes eredményhirdetés, a díjazás lényege, hogy ezt népszerűsítse. Ahogy köszöntőjében ma Wittinghoff Tamás elmondta, a klímaválság késleltetése érdekében is fontos az, hogy az itt élők a saját lakóhelyükön milyen környezetet, mekkora zöld felületet hoznak létre és bízik abban, hogy a pályázat révén egyre többen kedvet kapnak ehhez.

A bíráló bizottság tagjai idén is – ahogyan az elmúlt jónéhány évben – Stift Nándor, a Településfejlesztési és Vagyongazdálkodási Bizottság elnöke, Premecz Enikő, ugyanennek a bizottságnak a tagja és Baráthné Bátai Beatrix, a Kertészek és Kertbarátok Dr. Luntz Ottokár Baráti Körének elnöke voltak, akik 32 helyszínen jártak kinn.

családi ház és környezete kategóriában egy első, egy második, két harmadik helyezettet és két különdíjast neveztek meg:

1.helyezett: Jakab Zoltánné

2.helyezett: Debreczeni Lajosné

3.helyezett: Eichner Gábor

3.helyezett: Mitrocsák Katalin

Különdíjasok: Márté Istvánné, Demecs Sándorné

A Lakótelepi előkertek, társasházak közterületi kiültetései kategóriában két-két első és második helyezettet, egy harmadikat és egy különdíjast hirdettek:

1.helyezett: Mitrocsák Lászlóné (Ifjúság utca 14.)

 

1.helyezett: Komáromi Ferenc (Ifjúság utca 16.)

2.helyezett: dr. Varga Gábor közös képviselő (Lévai utca 1-15. lépcsőházak)

2.helyezett: dr. Varga Gábor közös képviselő (Lévai utca 17-27. lépcsőházak)

3.helyezett: Basa Boldizsár (Szivárvány utca 4.)

Különdíjas: Kántor Zsuzsanna (Ifjúság utca 10.)

Balkonok, erkélyek kategóriában:

  1. helyezett: Mitrocsák Lászlóné
  2. helyezett: Kaszás Józsefné
  3. helyezett: Kondor Emília

Gazdasági társaságok, szolgáltatók, nem gazdálkodó szervezetek (pl. civil szerveződések, alapítványok, egyesületek, egyházak) kategóriában:

1.helyezett: Halász Erika (Budapesti út 77.)

A főkertész, Nagy Tamás Richárdné külön köszönetet mondott a Buda-Környéki Látássérültek Közhasznú Egyesületének az áldozatos munkájukért, mellyel a buszmegállókat tisztították meg a firkáktól (hiszen benne van a pályázat nevében, hogy nem csak virágos, hanem tiszta Budaörsért is), ezt oklevéllel és különdíjjal jutalmazták.

A díjazottak az alábbi cégek felajánlásait kapták:

Porsche Hungária Kereskedelmi Kft.

Auchan Magyarország Kft.

Csulits Antal, Budaörsi Növényház

Wärtsilä Hungary Kft.

 

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here