A budaörsi színházban heten koronavírusosak

0
617

A Budaörsi Latinovits Színház igazgatójával, Berzsenyi Bellaagh Ádámmal hangzott el ma reggel interjú a Klubrádió Reggeli gyors című műsorában. A koronavírus által érintett intézmény helyzetéről nyilatkozott a direktor.

Milyen a budaörsi színház helyzete jelenleg, esetleg még a végleges bezárás réme is fenyegeti-e őket? – érdeklődött  Szénási Sándor műsorvezető a Klubrádióban Berzsenyi Bellaagh Ádámtól, a budaörsi színház igazgatójától. Milyen mértékben érinti őket közvetlenül illetve közvetetten a koronavírus?

A budaörsi színház végleges bezárásáról szó nincs, bár úgy tervezték, az új évadra megnyitja kapuit és szeptemberben sort kerítenek annak a darabnak a bemutatójára, ami májusban a járványhelyzet miatt elmaradt. Ezt a bemutatót azonban most tovább kell halasztani, mert nyár végén egy időre – de csak átmenetileg  – bezárták a színházat. Ugyanis kiderült, hogy néhány színész olyan rendezvényen vett részt, ahol volt egy igazoltan koronavírus fertőzött ember, így – nem várva meg a hivatalos értesítést – tesztelték őket, s mivel kettejük tesztje pozitív lett, a tesztelést kiterjesztették a színház összes dolgozójára. Szerencsére az idősebbek, veszélyeztetettebbek nem kapták el. Kétmillió forintot költött erre a színház és összesen hét főnél lett pozitív az eredmény, akik enyhe tünetekkel vannak otthon.

A műsorvezető rámutatott arra az országos problémára, miszerint a hatóság részéről a koronavírus fertőzöttek kontaktkutatása lassú, illetve a pozitív teszteredménnyel rendelkezőket sem informálják teendőikről. A színházigazgató erre úgy reagált, valóban nagy a rendszer leterheltsége és ez probléma, éppen ezért úgy gondolja, hogy ilyen esetekben vállaljanak nagyobb felelősséget a kisebb egységek vezetői, például a munkaadók, akik saját hatáskörükön belül igyekezzenek megtenni mindent a vírus visszaszorításának érdekében, hiszen így van esély mihamarabb túl lenni a járványon.

Arra a kérdésre, hogy előreláthatólag mikor nyitja meg kapuit újra a Budaörsi Latinovits Színház, Berzsenyi Bellaagh Ádám elmondta, ha letelik a két hetes karantén időszak, azaz jövő hét végén már folytatni tudják a munkát, és a hónap folyamán várhatóan sikerül bemutatni az elhalasztott darabot. S bár a színház műsora most átalakul, reméli, a szeptember végén esedékes másik bemutató időpontját az előre meghirdetetthez képest már nem kell megváltoztatni.

A beszélgetés ITT hallható, 2:14:20-tól kezdődik.

 

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here