A BSC Úszószakosztálya szintet lépett

0
562

Budaörs felkerült a térképre

A budaörsi úszás az elmúlt években rohamos léptekkel fejlődik, aminek most már kézzel fogható eredménye van. Az idei bajnoki pontversenyben ugyanis 118 eltökélt egyesület közül a 36. helyre értünk fel. Az eredmény pedig egy korszakalkotó helyezés a BSC életében, hiszen ez egyesületünk eddigi legjobb helyezése.

Edzőink és vezetőedzőnk víziójának, a folyamatos szakmai- és úszástechnikai fejlődésnek, valamint a bizalmon alapuló edző-versenyző kapcsolatok kialakításának köszönhetően úszópalántáink olyan eredményeket úsznak meg, amikről eredetileg csak suttogva, távlati tervekként beszéltünk.

Ennek az előkelő 36. helynek azért is tulajdonítunk nagy jelentőséget, mert a BSC csak és kizárólag korosztályos országos bajnokságokon tudott részt venni a szezonban, hiszen szakosztályunk nem foglalkoztat felnőtt versenyzőt. Fő profilunk a stabil utánpótlásképzés, a gyermek és ifjúsági versenyúszás biztosítása. A bajnoki pontverseny pedig a korosztályos országos bajnokságok, a felnőtt országos bajnokság, a rövidpályás országos bajnokság, a nyíltvízi országos bajnokság és a hosszútávúszó országos bajnokság összesített pontversenye. A BSC-nek felnőtt versenyzők nélkül sikerült maga mögé utasítania szám szerint 82 másik egyesületet.

A BSC Úszószakosztályának fennállása óta ez a legjobb eredménye:

  • 2017-ben 104 egyesület közül 46.
  • 2018-ban 121 egyesületből 51.
  • 2019-ben 106 egyesületből 42.
  • 2020-ban nem rendeztek országos bajnokságokat
  • 2021-ben 118 egyesületből

Hihetetlenül hangzik, de még a koronavírus helyzet okozta akadályokat is sikerült megugranunk. Fél éven keresztül nem készülhettünk Budaörs városának gyönyörű uszodájában, a BSC főhadiszállásán. Emellett még hajnali edzéseket sem tarthattunk, hiszen a gyermek és ifi korosztályokban heti 8-9 edzés helyett 4 vízi és 1 szárazföldi edzéssel tudtunk csak felkészülni. A hosszú nyári szünet után is vissza kellett rázódnunk, de a csapat és az edzőink közötti összhangnak köszönhetően folytatódhatott a BSC menetelése. Látva az eredményeket, és azt a fejlődési ívet, amit a csapat ebben az évben is bejárt, azt mondhatjuk, hogy Budaörs végérvényesen felkerült az úszósport térképére.

Köszönjük a Budaörsi Városi Uszoda Sportcsarnok és Strandnak, a BSC-s szülőknek, a Magyar Úszó Szövetségnek valamint nem utolsó sorban a Városvezetésnek belénk vetett bizalmát.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here