Interaktív, szórakoztató délután volt az idősek otthonában

0
84

Interaktív műsoros, szórakoztató délutánnal lepte meg a Budaörsi Kamaraerdei Idősek Otthona lakóit tegnap, azaz július 18-án az intézmény, a Kamaraerdei Közösségi Ház, illetve Kánya Buzdor Adrienn és Almási Misi színművészek közreműködésével.

Mint lapunknak Konda Klaudia az otthon terápiás munkatársa elmondta, ő 2006-tól dolgozik itt és azóta hagyományosan minden nyáron szerveznek az időseknek valamilyen nyárköszöntő mulatságot. A közösségi házzal pedig szintén nagyon régi az együttműködés. „A kezdetekben mi vittük fel az itt élőket a közösségi házba nyugdíjas délutánokra, heti rendszerességgel, a saját kisbuszunkkal, de mivel nehezen mozgatható, beteg emberekről van szó, Kovácsné Lupás Adrienn a ház vezetője megszervezte, hogy inkább a művészek jöjjenek el hozzánk”. A mostani programból a terápiás munkatársnak elsősorban az tetszett, hogy az előadók bevonták a közönséget, és a végén elhangzott operett slágerek egy kisebb időutazásra vitték a hallgatóságot, kifejezetten ennek a korosztálynak összeállítva.

Vajon az otthon lakói hogyan viselik az immár több napja tartó rekord meleget? – kérdeztük még Konda Klaudiát. „Nehezen, nekik nagyon megterhelő ez a nyári időszak. De az új épületünk aulája klimatizált, és a régi épületünkben is igyekszünk normalizálni a benti hőmérsékletet.”

Az idősek otthona a 2021-ben átadott új épülettel a bővülés után jelenleg 80 fő befogadására képes, és jelenleg is folyamatosan zajlik új lakók beköltöztetése. „Elsősorban budaörsi lakosok számára tartja fenn a budaörsi önkormányzat, tehát szeretettel várjuk a budaörsi időseket. Akit érdekel a lehetőség, bejöhet,  körbenézhet, és akár személyesen átveheti a jelentkezéshez szükséges nyomtatványt” – tette még hozzá Klaudia.

Szöveg és fotó: Bácsi-Tóth Adrián

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here