5 érdekesség, amit nem tudtál Hollandiáról

0
273

Mint minden országról, Hollandiáról is a sztereotípiák jutnak először az eszünkbe, mint például a szélmalmok, a tulipánmezők vagy a fapapucs. Ennél azonban sokkal többel rendelkezik az ország, amiből most össze is gyűjtöttük nektek a legérdekesebbeket.

Biciklik mindenütt

Hollandiában olyan természetes a kerékpárral való közlekedés, hogy nagyobb a kerékpárok száma az országban, mint maga a lakosság. Ez pontosan 22.5 millió biciklit jelent, míg az ország népessége 17.5 millió. Ez azért jelentősen több biciklit jelent. Ezért is van az, hogy egyes köztereken kerékpárok végtelen sorát láthatjuk.

Akkora bicikli fanatikus mindenki, hogy sokan a gyerekeket babakocsi helyett is inkább biciklin szállítják.

Magas emberek

Önmagában nem számít különösebben érdekességnek, hogy az országban rengeteg magas ember van. Az viszont már igen, hogy bizonyos helyeken rájuk különösen figyelnek. Sok liftben például kétszer is beszerelték ugyanazokat a gombokat. Egyet alulra az alacsonyabbaknak, egyet pedig magasabbra, hogy a magas emberek is kényelmesen érhessék el.

Kóbor kutya? Hol?

Hollandiában nagyon szigorú törvény van érvényben az állatkínzás ellen, ami azt eredményezte, hogy egyetlen magára hagyott kutyussal sem fogsz szembetalálkozni az utcán.

SOS virágcsokor

Elfelejtetted az évfordulót, a szülinapját vagy csak az utolsó pillanatban lepnéd meg egy csokor virággal? Keress egy automatát! Igen, jól olvastad: egy automatát. Hollandiában még virágcsokor automatába is belefuthatsz, így nem kell kétségbe esned, ha zárás után jut eszedbe, hogy virágot kell venned.

Ploccs!

Na jó, reméljük ez nem fordul elő. Sok helyen ugyanis semmilyen korlát nem választja el a csatornát és az utat, így igazán ügyesen kell tudni parkolni. Ellenkező esetben nem úszod meg egy megpadkázással… és szárazon sem.

Ha kedvet kaptál az országhoz, sőt azt fontolgatod, hogy Hollandiában keresel állást, a Covebo munkaközvetítőn keresztül számos munkakörben helyezkedhetsz el. A Covebo magyar nyelvű hivatalos munkaszerződést és jól felszerelt, minőségi szálláshelyet is biztosít a számodra.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here