Zoli és a kutyák 50 kilométert futottak tegnap

0
2005

Rekordok születtek a 2. budaörsi Yours Truly futáson

Január 28-a az emberek nagy többségének egy átlagos vasárnap volt idén is, de a futók körében  jeles dátum. Ekkor van ugyanis a finn kezdeményezésű nemzetközi futó esemény. Az év leghidegebb időszakában fuss vagy gyalogolj 50 kilométert, vagy amennyi jól esik. A megtett távot mindenki magának méri, és az alábbi linken kell berögzíteni az adatokat: http://www.futas.net/yourstruly/

A budaörsi RunÖrs futócsapata tegnap másodjára szervezte meg az eseményt.  Nem sokkal 9 óra után lelkes futók kezdtek gyülekezni a budaörsi városi uszoda parkolójában. Asztalokat és székeket állítottak fel, amire mindenki elhelyezte az általa hozott frissítő finomságot. Volt a futók által közkedvelt banán, szőlőcukor, mazsola, müzliszelet, zabsüti, energiaital, kóla, de pogácsa, kókusztekercs, nutellás palacsinta, meleg tea is. Ezekből mindenki kedvére fogyaszthatott. Akik hosszabb távot céloztak meg külön helyet kaptak, ahol az egyéni frissítőjüket (zselé, magnézium, só tabletta) helyezhették el.

A bemelegítést követően, közös csoportfotó készült és Speaker Sziszkó buzdító szavaival, és az elmaradhatatlan közös visszaszámolással 10 órakor elrajtolt a mezőny .

Mindenki vidáman, jókedvűen indult útnak, és egy-két kör után kialakultak a kisebb csoportok, párok, akik tempójuknak megfelelően együtt tudtak haladni. Volt két szuper biciklis kísérő is, két kislány  Potocsnik Csenge és Gellért Csenge. Potocsnik Csenge 3 körre kísérte el a szüleit, míg Gellért Csenge a 4 kör bicikli mellé egy kört futva is bevállalt az édesanyjával. Egy kör 2,6 kilométer, amit még a tavalyi évben úgy alakított ki Csontos Balázs a futás fő szervezője, hogy minél kevesebb autós forgalmat keresztezzen, hiszen útlezárás nem volt. Mindenki saját felelősségére, a közlekedési szabályokat betartva vett részt a futáson.

Mivel idén duplázódott a létszám, ezért külön útfelfestést is alkalmazott a csapat, ahol a haladási irány és figyelmeztetések mellett mosolygós jelek és buzdító szövegek várták a futókat.

Minden kör után lehetőség volt a frissítésre, egy kis feltöltődésre, hiszen szólt a zene, jómagam szurkoltam, buzdítottam a futókat, és fotókat is készítettem róluk.

Az időjárás is kegyes volt, hiszen a tavalyi zimankó után idén szikrázó napsütésben volt részünk, csak néhol borzolta össze a szél a futók frizuráját.

Több járókelő érdeklődve figyelte a mai mozgolódást az uszoda előtt, a bátrabbak pedig oda is jöttek hozzám és tájékoztattam őket, így remélem jövőre csatlakoznak.

Aki lemaradt a 10 órás rajtról, menet közben csatlakozott a többiekhez. Én 10 órától délig szurkoltam a futóknak, majd miután a szpíkerkedés mellett a futást is nagyon szeretem beálltam én is pár körre. Így ott lehettem Magyar Zoltán mellett, aki az első félmaratoni távját futotta le, sőt még kiegészítette 25 kilométerre. Tette mindezt velem beszélgetve, nevetgélve, egy csepp fáradtság sem látszódott rajta. Menet közben meg is interjúvoltam, hogy lehetséges ez? Magyar Zoltán: „Felemelő érzés, mert ugyan már régóta készültem rá, de ennél méltóbb helyet, időjárást el se tudtam képzelni, és persze kellett hozzá a jó csapat is. Még a 24. kilométer után is volt erőm nevetni és dumcsizni veled. Mindezt a legjobb közösségnek a RunÖrsnek és persze egy kicsit magamnak is köszönhetem. Minden megtett kilométer után a kislányomra gondoltam, és örülök, hogy sikerült bebizonyítani neki és magamnak is, hogy bármire képes vagyok, amit elhatározok.

De nem csak ez az egyetlen rekord született ma, hiszen itt futotta első 25 kilométerét Kopaszné Panyi Kata, ketten pedig első maratoni távjukat  is itt teljesítették: Potocsnik Károly, aki kiegészítette 42,5 kilométerre, és Gellért Sándor, aki biztosra ment és 43,08 kilométert futott.

A nap legtöbb, 50 kilométerét egyetlen személy teljesítette: Nyári Zoltán, aki tavaly is ezt a távot futotta. Zoli annyira jól érezte magát a futás után, hogy még táncra is perdült. Vidáman, lelkesen vártuk az utolsó beérkezőket is, majd fél négykor zártuk az eseményt.

A futócsapat éremmel és oklevéllel díjazta az összes résztvevőt.

A visszajelzések alapján mindenki nagyon jól érezte magát. Idén 30 lelkes futó rótta a köröket, és 653,9 kilométert tettünk meg összesen. Külön öröm, hogy nem csak Budaörsről, hanem Pátyról, Budapestről is érkeztek hozzánk. Szuper érzés egy ilyen klassz csapathoz tartozni, akikkel közösen ilyen remek napot lehet eltölteni. Gratulálunk mindenkinek aki a mai napon részt vett ezen az eseményen, és jövőre is várunk minden kedves érdeklődőt.” Nyilatkozta az esemény főszervezője Csontos Balázs.

Résztvevők és a megtett táv:

Csáti Tímea       30 km

Csontos Balázs 37,5 km

Dobó Kata         10 km

Fehér Anita      25 km

Gellért Dani      7,5 km

Gellért Csenge 2,5 km+ 10 km bicikli

Gellért Ibolya   25km

Gellért Sándor  43 km

Hati Tamás        25 km

Horváth Péter 26,7 km

Kaczur Julianna 15 km

Kopaszné Panyi Kati   25 km

Kovács Gábor KoGa   15,4 km

Kőrösi-Kis Bea            20 km

Lengyel Anita             30 km

Lengyel Zsolt             27,5 km

Lukács Albert            20,5 km

Lukács Szilvi Sziszkó 15 km

Magyar Zoltán          25 km

Major Gábor             15 km

Mezei Ildikó             25 km

Nagy Ági                   10 km

Nyári Zoltán             50 km

Potocsnik Csenge   7,5 km biciklivel

Potocsnik Károly     42,5 km

Sitnikiewicz Andrea  15,8 km

Szabó Éva                 25 km

Tibauth Klaudia         5 km

Todoruc László         2,5 km

Tóth Jácint              37,5 km

Gengszter és Vadász kutyus összesen 50 kilométer

Írta: Lukács Szilvia (Sziszkó)

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here