Márciusi ajánlatunk: zöldborsós csirke
Hozzávalók:
- 1kg fagyasztott borsó
- 1 póréhagyma
- 4 gerezd fokhagyma
- olívaolaj
- tengeri só
- friss kapor
Elkészítés:
Sütőt előmelegítjük 200°C-ra. Egy nagy tepsibe öntjük a zöldborsót, rárakjuk a póréhagymát, amit 2 cm-es darabokra vágtunk. Rányomjuk a fokhagymát. Megszórjuk a tengeri sóval és kaporral. Majd meglocsoljuk olívaolajjal. A csirkecombokat a tengeri sóval besózzuk, bőrével lefelé a zöldborsókra rakjuk, meglocsoljuk olívaolajjal, majd berakjuk a sütőbe. 30 perc után megforgatjuk a combokat és a póréhagymákat, majd ezt még kétszer megismételjük (30 percenként) a sütés folyamán, míg a csirkecomb ropogós nem lesz. Végül krumplipürével tálaljuk.
Jó étvágyat!
Írta és elkészítette: Kótányné Tóth Éva, fotó Kótány Katica