Vandalizmus: betörték a budaörsi könyvtár ablakát

0
883

A budaörsi Gróf Bercsényi Zsuzsanna Városi Könyvtár egyik üvegablakát szombat kora reggel betörték: az üveg szétrepedt, az üvegszilánkok vastagon beborították az ablakmélyedést. A könyvtár munkatársai megtették a feljelentést, a rendőrség nyomoz az ügyben. 

„Vandalizmus céltáblájává vált a könyvtár, érthetetlen módon visszatérően… budaörsiek, mi történik? Álljunk meg egy pillanatra! A könyvtárat ne tessék bántani…”- mondta lapunknak mélységes felháborodással Csabay Károly, a könyvtár igazgatója.

A vandalizmus egy minden értelmet nélkülöző cselekedet, amelynek egyetlen célja a rombolás. A könyvtárral, a könyvtár lényegével pedig mi sem állhatna nagyobb kontrasztban, hiszen a könyvek lényege szerintem éppen az építés, az előremutató fejlődés, a kultúra és az elme épülése. Mindig elszomorít, és egyben mélységesen fel is háborít, amikor ilyen történések szomorú mementóit látom. Sajnos nem csak a könyvtárunk jutott ilyen sanyarú sorsra, és ráadásul nem is kell messzire mennem, elég csak a társasházunk liftjére és közös folyosójára gondolnom. Rögvest kiviláglik, hogy nem minden lakótárs fogja fel ép ésszel, hogy a nemtörődömségével a saját tulajdonát rongálja, ráadásul a saját és a többi lakó pénzét pazarolja, hiszen a közös költségből kell az esetleges javításokat megtenni.

Sajnos könyvtárunkkal kapcsolatosan sem most először fordult elő ilyen rombolás, osztotta meg lapunkkal az igazgató. Az első eset 2017. január 10-én éjjel történt, amikor egy meglehetősen ittas személy, T. László puszta kézzel törte be a könyvtár üvegablakát. Az esetből feljelentés, majd pedig büntetőügy következett, amely éppen múlt héten zárult le egy határozattal, amely a keletkezett mintegy 89.535 Ft-os kár megfizetésére kötelezte T. László budaörsi lakost.

A május 13-án történt károkozással kapcsolatban már folyik a nyomozás, a kamerafelvételeket értékelik, a fejleményekről a későbbiekben szintén tudósítunk majd. 

{gallery}ablaktores{/gallery}

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here