Vackorosok Vackoréknál

0
1066

A budaörsi Vackor Óvoda csemetéi, akik közül sokan nap mint nap ráköszönnek az épület előtt strázsáló medveszoborra, tegnap valódi vadállatokkal találkozhattak a Veresegyházi Medveotthonban.

Az óvoda nevelési programjában nagy hangsúlyt fektet a környezettudatos viselkedési módok elsajátítására, ami a mindennapi feladatokban, játékokban is tetten érhető. Az ovisok gyakran kirándulnak a közeli parkokba és hegyekbe, sőt évente pár alkalommal nagyobb, buszos kirándulást is szerveznek számukra.

Így jutott el szeptember 27-én, szerdán az óvoda több csoportja a Veresegyházi Medveotthonba, ahol sok kisgyerek még soha nem járt. A park, amely Közép-Európa egyetlen medveotthonaként van számon tartva, 2009 őszén kapta meg az állatkert minősítést. Manapság már nem csak medvék, hanem egyéb vadállatok is lakják.

A kicsik boldogan fedezték fel az óriási parkot: megnézték a jókedvű medvéket, a morcos farkasokat, a mindig dolgos mosómedvéket, a mókás ormányos medvéket és nagyon örültek a fenséges rénszarvasoknak is. A látnivalók után levezetésként jól esett pár finom falat és az elmaradhatatlan játék a park játszóterén. A gyerekek jókedvűen tértek haza, és mindannyian valószínűleg még hosszú hetekig emlegetik ezt a pompás kirándulást.

A képeket köszönjük a Kipp-Kopp csoport dadusának, Györgyi néninek!

 

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here