Új járművet kapott a sürgősségi betegellátás a BMW Rack Autó Kft-től

0
408

Egy BMW 530d típusú személygépkocsit adott át ma délelőtt a BMW Rack Autó ügyvezetője a budaörsi mentőállomás vezetőjének a Budaörs és Törökbálint körzetében való sürgősségi, ügyeleti ellátáshoz. Az eseményen jelen volt mindkét város polgármestere is.

Budaörs és Törökbálint körzetében 2001 óta van 24 órás sürgősségi ellátás, mely a mentőszolgálatot, a sürgősségi feladatokat, illetve a háziorvosi ellátás kisegítését végzi a nap 24 órájában. A budaörsi 22 fős sürgősségi szakszemélyzet eleddig a fenti feladatokat egy személyautóval látta el.

Ma azonban egy új mentőorvosi és sürgősségi ügyeleti autó kulcsait adta át Rédei Ádám, a Rack Autó Kft. ügyvezető igazgatója. Az ünnepélyes átadáson jelen volt Budaörs polgármestere, Wittinghoff Tamás, és Törökbálint polgármestere, Elek Sándor is, valamint Zsákai Zoltán, az orvosi ügyeletet ellátó Budaörsi Egészségügyi Központot üzemeltető cég, a TritonLife csoport részét képező Jump Consulting Kft. ügyvezetője.

Egy sürgősségi autó felszereltségi igénye ugyanaz, mint egy mentőautón. Ugyanazokkal az életmentő felszerelésekkel, műszerekkel és gyógyszerekkel érkezik a sürgős ellátást igénylő betegekhez. Kritikus állapotú beteghez való riasztáskor, a kék megkülönböztető jelzéssel ellátott mentőorvosi autó tud a budaörsi és törökbálinti körzetben a lehető leggyorsabban és leghatékonyabban a rászorulón segíteni. Egy BMW 530d tökéletesen lefedi a mentőorvosi ügyeleti autóval szemben támasztott igényeket: gyors, precíz és mindenekelőtt megbízható.

File Miklós, a budaörsi mentőállomás és a budaörsi mentőorvosi ügyeletet vezetője köszönetét fejezte ki a Rack Autó Kft-nek: „A sürgősségi ügyeleti autók nagyon fontos kiegészítői a mentési rendszernek és hálásan fogadjuk az új gépkocsit. Sosem volt fontos, hogy milyen autóval végzik kollégáim a munkájukat, de az új BMW 530d mentőorvosi egységgel biztos, hogy gyorsan és biztonságban érnek a helyszínre és tudnak részt venni a mentési munkálatok mihamarabbi, gyors és hatékony elvégzésében.”

Rédei Ádám, a Budaörsön 1998 óta jelen lévő BMW Rack Autó Kft. ügyvezető igazgatója beszédében elmondta, amikor nyáron felkereste őket a budaörsi mentőszolgálat, miszerint mentőorvosi autóra lenne szükségük, nem volt kérdés, hogy helyi kereskedőként a segítségükre siessenek. „Mindig szívügyünk volt, hogy segítsünk a helybélieknek, a helyi közösségeknek. Ezért szívesen állunk be az életmentés nemes ügye mögé és hiszünk abban, hogy ezzel az erős, megbízható, gyors, tágas vadonatúj 5-ös BMW-vel megkönnyítik, ezzel együtt javítják is az eddig is elkötelezetten munkájukat végző  budaörsi mentősök dolgát„ – nyilatkozta.

Wittinghoff Tamás, Budaörs polgármestere és Elek Sándor, Törökbálint polgármestere a helyi összefogás fontosságát hangsúlyozták:„Az utóbbi idők környezeti, gazdasági és társadalmi problémái okán egyre inkább felértékelődik a lokalitás, a helyi közösségek összefogása. Fontosnak tartom, hogy helyi problémákra a helyi társadalom szereplői – a civil szervezetek, gazdasági szereplők és az önkormányzat együtt találjanak megoldást. A Rack Autó Kft. felajánlása egy kiváló példája ennek” – mondta Wittinghoff Tamás, Budaörs polgármestere. Majd hozzátette, az új egészségügyi törvény legalább annyi kárt fog okozni, ha elveszik az önkormányzatoktól az orvosi ügyeleti ellátást, amennyit az oktatás területén most láthatunk.

Elek Sándor, Törökbálint polgármestere pedig így beszélt: „Budaörs és Törökbálint társadalmi, gazdasági, szervezeti érdekei szorosan összefonódnak és kéz a kézben dolgozik együtt a két város.” Hozzátette, Törökbálint is azt szeretné, ha a 24 órás orvosi ügyeleti ellátás megmaradna a két város számára, a háziorvosok munkájának kiegészítésére, erről a két polgármester már egyeztetéseket is folytatott.

Az ünnepség a slusszkulcs átadásával ért véget.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here