Új egészségügyi centrumot adtak át Törökbálinton

0
1833

A törökbálinti kórházban 2018. áprilisától megkezdte működését a saját forrásból megvalósult, új, 2400 négyzetméter alapterületű centrum, amely a járóbeteg-ellátás, diagnosztika, CT, onko-pulmonológiai kúraszerű ellátás igénybe vevői számára nyújt XXI. századbeli komfortot.

 

„Az, hogy ez a beruházás önerőből valósult meg, rendkívüli jelentőségű dolog. Erre szokták azt mondani, hogy a jó gazda szeme hizlalja a jószágot, azaz látszik, hogy a menedzsment jól gazdálkodik, mindent megtett, hogy a betegek érdekében egy gyönyörű épületkomplexumot tudjon megvalósítani, ahol folyhatnak a kezelések” – mondta dr. Bedros J. Róbert a dél-budai centrumkórház miniszterelnöki megbízottja az épület ünnepélyes átadásán. A Szent Imre Kórház főigazgatójaként még azt is kiemelte, hogy zökkenőmentes, nagyon jó kapcsolatuk van a Törökbálinti Tüdőgyógyintézettel, és bízik abban, hogy ez jövőben is gyümölcsöző lesz.

Az intézmény hosszú időkre visszavezethető stabil gazdálkodása – a jó lehetőségek kihasználása, a problémák menedzselése – tette lehetővé az 1 Mrd Ft-os fejlesztés előkészítését és kivitelezését, mely a jövőre is megalapozza a kulturált gyógyítást. Az intézmény korábbi, 1994-2002-s beruházása elsősorban a fekvőbeteg-ellátás infrastruktúra javítását támogatta, mely szintén saját, valamint Pest megye, valamint címzett kormányzati támogatásból valósult meg.

A járóbeteg-ellátás infrastruktúrája azonban mára már ettől lényegesen elmaradt. Ezért tűzte ki célul a kórház vezetése 2013-ban, hogy egy új járóbeteg-ellátó és diagnosztikai centrumot hoz létre a kórház telephelyén, ahol elhelyezésre kerül egy kisebb fekvőbeteg-ellátó egység és a tüdődaganatban szenvedő betegek kemoterápiás kezelése is magas színvonalon történhet.

Az épület felszereléséhez, berendezéséhez, orvosi műszerekhez – CT, egyéb képalkotó diagnosztika, endoszkópok, légzésfunkció, alvásdiagnosztika – az Egészséges Budapest Program keretében mintegy 420 millió forint érkezik az intézményhez, a jelenleg zajló közbeszerzési eljárások kapcsán. Az új épület nem csak a betegek számára nyújt érezhetően magasabb minőséget, hanem a dolgozók munkakörülményeit is javítja, könnyíti.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here