Tájékoztató a nyári napközis táborról – június 5-ig lehet jelentkezni

0
576

A városi nyári napközis tábort idén a Kesjár Csaba Általános Iskola szervezi. Igénybe vételének feltételeiről és a táborral kapcsolatos tudnivalókról az alábbi tájékoztatóból lehet informálódni.

A jelenlegi rendelkezések szerint a nyári ellátás szociális ellátás, a gyermekek napközbeni ellátásának része.

Ezek szerint a szülő elfoglaltságának idejére szól az ellátás:

A gyermekek védelméről és a gyámügyi igazgatásról szóló 1997. évi XXXI. törvény (továbbiakban: Gyvt.)

41. § (1) bekezdés szerint, „A gyermekek napközbeni ellátásaként a családban élő gyermekek életkorának megfelelő nappali felügyeletét, gondozását, nevelését, foglalkoztatását és étkeztetését kell megszervezni azon gyermekek számára, akiknek szülei, nevelői, gondozói munkavégzésük, munkaerőpiaci részvételt elősegítő programban, képzésben való részvételük, betegségük vagy egyéb ok miatt napközbeni ellátásukról nem tudnak gondoskodni. A napközbeni ellátás keretében biztosított szolgáltatások időtartama lehetőleg a szülő munkarendjéhez igazodik.”

Mindezek alapján az intézmény kérheti a szülőt annak igazolására, hogy az ellátást, napközis tábort milyen elfoglaltság, munkavégzés okán kéri.

A tábor helye: Kesjár Csaba Általános Iskola 2040 Budaörs, Őszibarack utca 29.

A táborban 7:30 és 16:30 között biztosítjuk a szakszerű, programokban gazdag felügyeletet. Kérjük Önöket, hogy az időpontokat legyenek szívesek pontosan betartani!

Minden héten egy újabb turnus kezdődik a tábor életében. A különböző heteken más-más pedagógus van beosztva. Így a hétfői napokon kell a pedagógusoknak megismerkedniük a gyerekekkel, illetve az információk is ekkor jutnak el hozzájuk. Kérjük, hogy bármilyen kérésük van, azt írásban tegyék meg! Gyermeküket ennek hiányában csak a jelentkezési lapon megjelölt módon engedjük haza!

Jelentkezési határidő: 2022. június 5. Az ügyeletre jelentkezés interneten történik az iskola honlapján www.kesjarcsabaiskola.hu keresztül. Baloldalon lent a Kesjár Ügyelet menüpontjára kattintva jutnak el a jelentkezési laphoz.

Kiránduló napok (szerdánként) alkalmával a gyerekek hozzanak magukkal napvédő krémet, kis hátizsákban elegendő innivalót. Az ebédet hidegcsomagban kapják. Azoknak a gyerekeknek, akik nem bírják a buszozást, a megfelelő gyógyszert adják be, ill. a nylonzacskót hozzanak magukkal. Aznap feltétlenül jelezzék, hogy a busz elejére tudjuk ültetni őket! A kirándulások alkalmával a kapott kiskendő viselése kötelező, így könnyebben figyelemmel tudjuk tartani a csoportunkat. A kirándulónap végén feltétlenül tartsanak kullancsellenőrzést!

Strandnapon (kedd-csüt. de.) a Városi Uszodába megyünk. A gyerekek ezen a napon hozzanak magukkal fürdőruhát, törölközőt, papucsot, napvédő krémet. Aki kevésbé, vagy egyáltalán nem tud úszni, hozzon magával karúszót vagy úszógumit!

A fentieken túl a 12/1991. (V. 18.) NM rendelet szerint szükséges a mellékelt nyilatkozat kitöltése is.( A nyilatkozat az iskola honlapjáról is letölthető: www.kesjarcsabaiskola.hu ).

A nyilatkozatot a táborozás első napján érkezéskor le kell adni. Nyilatkozat nélkül gyermeket fogadni nem tudunk.

Az iskola épületébe szülők nem jöhetnek be, a gyerekeknek kézfertőtlenítés a bejáratnál kötelező.

Tájékoztató az étkezésről:

A tábor ideje alatt az étkezés kötelező, kizárólag háromszori étkezés igényelhető!

Gyermekük részére az étkezés megrendelése a jelentkezési lapok beérkezése után történik, a megrendelést iskolánk összesíti és továbbítja az önkormányzat felé.

Az ügyeletet és az étkezést a következőképpen mondhatják le: lemondani csak teljes hetet lehet, napi lemondást nem áll módunkban elfogadni! A lemondást legkésőbb az előző hét kedden 10 óráig kérjük elküldeni a lemondas@kesjarcs.edu.hu e-mail címre. Az étkezési számlák a szülők e-mail címére érkeznek.

A lemondást, illetve pótrendelést szigorúan a fent említett időpontig, illetve e-mail címre küldve fogadjuk el.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here