Frissítve! Szurkoljunk az asztaliteniszes budaörsi lányoknak!

0
223

Február elején drámai két csapatmeccset követően, hazai környezetben, fantasztikus közönség előtt bejutottunk az Európa Kupa idei legjobb négy csapata közé. Nincs túl sok pihenésre/felkészülésre idő, hiszen február 14-én, és a hazai mérkőzéssel február 18-án folytatódik az elődöntővel az Európa Kupa.

Cikkeink a BSC női asztaliteniszről ITT olvashatók.

Frissítés! Idegenbeli győzelemmel kezdte az elődöntőt a Budaörs.
2023. február 14., kedd – A Budaörs női asztalitenisz-csapata 3-1-re nyert kedden a cseh Moravsky Krumlov otthonában az Európa-kupa elődöntőjének első mérkőzésén, így kedvező helyzetből várhatja a szombati, hazai visszavágót. A csak magyar játékosokkal felálló vendégek az első találkozót elvesztették ugyan – az orosz Valerija Scserbatih csupán egy szettet engedélyezett Dari Helgának -, de a folytatásban már ők irányítottak.
Póta Georgina esélyt sem adott a szintén orosz Jekatyerina Csernyavszkajának, Fazekas Mária pedig ugyancsak magabiztosan verte a cseh Lenka Harabaszovát. Az utolsó meccs szoros csatát hozott Póta és Scserbatih között, végül a döntő szettben egy ponton múlott a győzelem vagy vereség kérdése, és ezt a kétszeres Európa-bajnok magyar játékos nyerte.
A visszavágót szombaton rendezik Budaörsön. Ha a sorozatban huszadik nemzetközi szezonját teljesítő magyar bajnok továbbjut, 2021 után ismét döntőt játszhat a második számú európai kupasorozatban. Két éve ezüstérmesként zárt.
A másik ágon a francia ALCL TT Grand-Quevilly és az olasz Quattro Mori Cagliari küzd egymással, itt a szardíniai együttes nyerte az első meccset, ugyancsak 3-1-re és szintén idegenben.
Eredmény:
női Európa-kupa, elődöntő, 1. mérkőzés:
TT Moravsky Krumlov (cseh) – SH-ITB Budaörsi SC 1-3
—————————————————
Valerija Scserbatih-Dari Helga 3-1 (9, 7, -4, 5)
Jekatyerina Csernyavszkaja-Póta Georgina 0-3 (-8, -8, -5)
Lenka Harabaszova-Fazekas Mária 1-3 (-2, 10, -1, -7)
Scserbatih-Póta 2-3 (10, -4, -14, 8, 5-6)

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here