Szolidaritás Ukrajna mellett – közösségi padfestés volt tegnap a Bretzfeld utcában

0
157

Tegnap volt az „Európa békéjét és egységét” ünneplő Európa-nap, s ezt az alkalmat ragadta meg Farkas Benedek önkormányzati képviselő arra, hogy egy közösségi akciót szervezzen egyebek között ukránokat segítő budaörsiekkel.

Farkas Benedek, a Momentum Mozgalom tagja és a Budaörs Fejlődéséért Egyesület budaörsi képviselője május 9-én délutánra közösségi akciót szervezett, melynek keretében a megjelentek lefestették a városházával szemben lévő Bretzfeld utcai park három padját az ukrán, a magyar és az európai zászló színeire. Ezzel emlékeztetőt állítva annak, hogy Ukrajna milyen nehéz helyzetbe és több mint egy éve tartó háborúba került.

Megjelent az eseményen  Simon Ernő, az ENSZ Menekültügyi Főbiztosságának magyarországi szóvivője, Tompos Márton, a Momentum Mozgalom parlamenti frakcióvezető-helyettese és szóvivője. Wittinghoff Tamás Budaörs polgármestere egyéb elfoglaltságai miatt ugyan később érkezett, de szintén eljött, ahogy Vágó Csaba polgármesteri kabinetvezető is. Ecsetet ragadott többek között Simon Dávid, a MedSpot Alapítvány kutatási vezetője. Ez az a szervezet, amely mobil egészségügyi rendelőt működtet Ukrajnában, és amelynek Budaörs Város Önkormányzata is rendelkezésére bocsátott egy járművet a gyógyszerek szállításához. Ott volt Barabás Júlia nyugdíjas pedagógus, aki elsőként szállásolt el Budaörsön a háború kitörésekor ukrajnai menekülteket és hozta létre a Budaörsiek az ukrán menekültekért Facebook csoportot, ami azóta is élő kapcsolat az érintettek között. Fontosnak tartotta a programot egyebek között Patrovits Tamás, a Budaörsi Animációs Bázis és Kreatív Tér (BABtér) vezetője, Lakatos György a Budaörsi Tanoda vezetője és néhány ifjú tagja és Farkas Gábor a Herman iskola pszichopedagógusa.

 

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here