Home Online Újság 16+ Röplabda: 7 új játékos a BDSE NBI-es női csapatában

Röplabda: 7 új játékos a BDSE NBI-es női csapatában

0
715
7 ÚJ JÁTÉKOSSAL VÁGUNK NEKI AZ ÚJ IDÉNYNEK

7 ÚJ JÁTÉKOSSAL VÁGUNK NEKI AZ ÚJ IDÉNYNEK

Utánpótlás-válogatottak Fehérvárról, Extraliga-tapasztalat Szombathelyről

A legfontosabbakkal kell kezdeni: 5 játékost igazoltunk, közülük négyen Fésüs Irénnel együtt érkeztek Fehérvárról, a bajnoki rivális MÁV Előrétől. Lássuk a névsort!

BERKÓ VIVIEN 19 éves, liberó MÁV-Előre
OROSZ BIANKA 18 éves, center MÁV-Előre
SZABÓ LILIANNA 16 éves, center MÁV-Előre
SZILÁDI VIKTÓRIA 18 éves, átló/szélső ütő MÁV-Előre

Látható, hogy mindannyian fiatalok, akiket Fésüs Irén nevelt ki Fehérváron, és akik követték őt új állomáshelyére. Ketten azonban mindenképpen kiemelendők: Orosz Bianka és Sziládi Viktória ugyanis a korosztályos-válogatott lépcsőfokokat mind végigjárták, sőt, 2018-ban még Európa-bajnokságon is szerepeltek!

Sziládi Viktória (balra) és Orosz Bianka U17-es Európa-bajnoki szerepléssel büszkélkedhet!

Mindketten stabil szereplői voltak Kőnig Gábor együttesének a szófiai tornán, amelyen a 12. helyen zártak. Tavaly meghívást kaptak az U19-es válogatottba is, mostmár viszont a felnőttek között kell utat törniük maguknak, az utánpótlás-válogatottakból ugyanis kiörgedtek. A fehérvári különítmény egyébként már január óta a kerettel készül, hosszú kihagyás után egészen biztosan éhesek a sikerre!

Térjünk ki ötödik szerzeményünkre is, aki az ország nyugati végéről, Szombathelyről érkezett Budaörsre.

CSÓKA LILI 20 éves, feladó Szombathelyi Haladás

A 2000-es születésű, rendkívül tehetséges röplabdázó 2017 óta szerepelt a Haladásban, amelyben jó ideig második számú feladónak számított, előbb az NBI-ben, majd az Extraligában. Aztán novemberben hirtelen mélyvízbe került: mivel a szombathelyiek elsőszámú karmestere, Cicic Marija ujjtörést szenvedett, Lili nyolcmeccsen keresztül irányította csapata játékát – nem is akárhogyan! A Budaörs számára kifejezetten nagy erősítést jelent egy olyan játékos, aki az Extraligában, ha rövid időre is, de letette a névjegyét.

Erősödő saját nevelésű vonal

Két tehetséges játékos került fel idén a BDSE-Emericus igencsak széles utánpótlás-bázisából, Pisák Luca, valamint Merza Zsófia.

MERZA ZSÓFIA 17 éves, szélső ütő/center
PISÁK LUCA 17 éves, feladó

Velük együtt már ötfősre duzzadt a nálunk nevelkedettek névsora: Futsek Sára, Hernády Sára és Pisák Flóra már évek óta erősíti együttesünket. Rajtuk kívül érdemes megemlíteni Vincze Sárát, aki bár a sportág alapjait a Vasasnál sajátította el, később már a BDSE utánpótlásából került a felnőtt együtteshez.

A csapat átlagéletkora 19,9 év lesz – ennek minden előnyével és hátrányával. A csapat legidősebbje a tapasztalt center, Harmath Zsófi, míg a csapat benjaminja a nála 12 évvel fiatalabb, a születésnapját ma ünneplő Szabó Lilianna!

Munka, munka, munka – Fésüs Irénnél garantált a fejlődés

A csapat vezetőedzője az a Fésüs Irén lesz, aki az év elején 20 év után hagyta el a fehérvári MÁV-Előre csapatát, és akit igazi szókimondó maximalistaként ismer mindenki. A korábbi válogatott kiválóság az alapjaitól építgette korábbi állomáshelyén az utánpótlást, majd az NBI-ben is letette a névjegyét – távozásakor nem is volt kérdés, hogy lesznek, akik követik őt Budaörsre. Kifejezetten ért a fiatalok nyelvén, amire szüksége is lesz az NBI egyik legfiatalabb együttesénél, ráadásul széles utánpótlás-bázisra támaszkodhat, ahonnan, reméljük, egyre több fiatal kerül fel az első csapathoz.

Zajlik a munka!

Alaposan átalakult tehát az együttesünk, így nagyobb elvárásokat egyelőre nem érdemes megfogalmazni velük kapcsolatban – a stabil NBI-es szereplés lehet a cél, a többi pedig menet közben kiderül. A múlt héten kezdte el a felkészülést a 13 fős keret, amelyhez felépülése után hamarosan csatlakozik az együttes rangidős játékosa, Harmath Zsófi is. Augusztus elsején agárdi edzőtáborba vonulnak a lányok, majd több felkészülési tornás szereplés után szeptember legvégén kezdődik el az igazi kihívás – az élvonal! Hajrá, BDSE!

A TELJES KERET

BERKÓ VIVIEN 19 éves liberó
CSÓKA LILI 20 éves feladó
DELI ZSÓFIA 19 éves feladó
FUTSEK SÁRA 20 éves liberó
HARMATH ZSÓFIA 28 éves center
HERNÁDY SÁRA 22 éves univerzális
HORVÁTH PETRA 26 éves szélső ütő
MERZA ZSÓFIA 17 éves szélső ütő/center
OROSZ BIANKA 18 éves center
PISÁK FLÓRA 22 éves négyes ütő
PISÁK LUCA 17 éves feladó
SZABÓ LILIANNA 16 éves center
SZILÁDI VIKTÓRIA 18 éves átló/szélső ütő
VINCZE SÁRA 17 éves átló/szélső ütő

AZ NBI ELSŐ HÁROM FORDULÓJÁNAK PROGRAMJA

Időpont Ellenfél Helyszín
2020. szeptember 26., szombat PTE-PEAC Pécs
2020. október 3., szombat TFSE Budaörs
2020. október 10., szombat MÁV-Előre Bericap Székesfehérvár

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here