Póta Georgina: „Elég pechesnek kellene lennem ahhoz, hogy ne jussak ki az olimpiára”

0
70

Az asztaliteniszező Póta Georgina szerint nagy pech kellene ahhoz, hogy a világranglista júniusi zárásakor lemaradjon az olimpiai kvótáról, de még nem akarja elkiabálni, hogy ott lehet majd Párizsban.

A 39 éves, kétszeres Európa-bajnok játékos a múlt héten, a szarajevói egyéni európai selejtezőn háromszor is kvótáért játszhatott, de mindháromszor alulmaradt, az utolsó alkalommal – az ukrán Margarita Peszocka ellen – ráadásul úgy, hogy 0:3-ról még kiegyenlített, majd a döntő szett ismét a riválisé lett.
„Négy nap elteltével most kezdek túllenni a dolgon, megemészteni” – mondta az M4 Sportnak a Budaörsi SC játékosa, hozzátéve, hogy az első két kvótameccs nem neki „állt”, de az utolsóval kapcsolatban nagyon sajnálja, hogy 10-8-ról elvesztette az első szettet, mert szerinte ha azt megnyeri, akkor máshogy alakult volna a mérkőzés. „De nem adtam fel, büszke vagyok magamra, hogy 0:3-ról kiegyenlítettem. A döntő szettben aztán ő is összeszedte az utolsó energiát, így sajnos kikaptam. Nagyon szomorú vagyok, de megyünk tovább és remélem, hogy a világranglistáról meglesz a kvótám.”
Póta elárulta, hogy március óta sérülés, betegség miatt alig edzett, ezért már az siker, hogy végig tudta játszani a múlt heti selejtezőt.
A játékos elmondta: 15 kijutó hely lesz a június 18-án nyilvánosságra kerülő világranglistáról, ebből kettő már elkelt a vegyes párosok miatt, ő pedig úgy számolja, hogy jelenleg a hatodik az ötkarikás kvótában reménykedők rangsorában.
„Nem szeretem elkiabálni a dolgokat, de elég pechesnek kellene lennem ahhoz, hogy ne jussak ki. Persze az elmúlt pár hónapban láttunk néhány érdekességet” – fogalmazott, hozzátéve, hogy június elején még indul Zágrábban és Ljubljanában, ahol szeretne menni néhány fordulót, bebiztosítva ezzel az ötkarikás indulását.
Amennyiben kijutna Párizsba, Póta Georgina – Bátorfi Csillához és Tóth Krisztinához hasonlóan – pályafutása ötödik olimpiáján vehetne részt.
A játékos elárulta, a tavalyi csendesebb év után decemberben, a szövetség kérésére vállalta el, hogy megpróbálja a kvalifikációt és nagyon örülne, ha összejönne.
„Minden sportoló álma, hogy kijusson az olimpiára. És minél többre, annál jobb” – mondta a klasszis asztaliteniszező, akinek a kislánya négyéves. Elárulta: a tavaszi versenyeken az is motiválta, hogy minél hamarabb bebiztosítsa a kvótáját, hogy ne legyen hiába a sok távollét a családjától.
Az ötkarikás játékok utáni időszakról Póta Georgina azt mondta, imád versenyezni, ez az élete ötéves kora óta és nehéz abbahagyni.
 „De egyszer azt kell mondani, hogy elég. Nem vagyok már fiatal, ezzel együtt imádom, gyerekkorom óta az edzéseken is csak meccseket szerettem volna játszani. Egyelőre nem akarok semmit kijelenteni, de az biztos, hogy nagyon sok versenyre nem fogok tudni elmenni” – zárta szavait.

Forrás: MTI, fotó: archív

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here