Pergel és Madarász EB bronzérmes

0
1005

A hétvégén zajlott az asztalitenisz Európa-bajnokság a budapesti Tüskecsarnokban, ahol a BSC versenyzője Pergel Szandra és a korábban szintén Budaörsön játszó, jelenleg  Szekszárdon sportoló Madarász Dóra női párosban bronz érmet szerzett. Madarásznak ez a harmadik, Pergelnek a második EB bronzérme

Október 22-én délelőtt a negyeddöntőben Pergel Szandrának ésMadarász Dórának (akiket ötödik helyen emeltek ki) először a luxemburgi Ni Xia Lian és Sarah De Nutte ellen kellett kiállni.A rendíkívül izgalmas és fordulatokban bővelkedő mérkőzésen az első szakaszban sokáig ők irányítottak, sőt 10:7-nél három játszmalabdájuk is volt, de az ellenfél fordított. Majd jött a második szakasz, ahol előbb megint a mieink vezettek, de a luxemburgiaknak volt előbb szettlabdájuk, amit most ők hagytak ki, és Pergelék kiegyenlítettek. A harmadik szakaszban 10:5-nél öt lehetőségük is volt, hogy átvegyék a vezetést, de mert nem sikerült, időt kért az edzőjük, Harczi Zsolt, ami után a következő labdamenetet megnyerték a lányok, így a játszmákat tekintve már náluk volt az előny. A negyedik szettben 8:0-ra elhúzott az ellenfél, de 9:9-nél utolérték őket, ám a játszmát elveszítették.  Az ötödik szettben 8:5-nél már úgy tűnt, közel a győzelem, de az ellenfél megint fordított, és kiharcolta a döntő szettet. Ebben igen szorosan egymás mellett haladtak a felek 7:7-ig, majd 9:7-nél úgy tűnt, nincs remény, de 9:8-nál a luxemburgiak szabálytalan szervája miatt a bíró nekünk ítélte a pontot és Madarász két remek adogatásával 11:9-re a magyar kettős jutott a legjobb négy közé. A mérkőzés fontos pontjáról, a szabálytalan szerváról Madarász utána azt nyilatkozta, hogy az ellenfél néhány centivel a vonal mellé, a rossz oldalra adogatott.

Az elődöntőben délután a német Kristin Silbereisen, Sabine Winter kettőst nem sikerült legyőzni, de a bronzérem is szépen csillog. Ez a mérkőzés is igen izgalmas volt, hiszen a magyar lányok sokszor vezettek, és hol ők, hol a németek fordítottak, de a hatodik szettben, bár a mieink 7-3-as hátrányból még megpróbáltak felállni, nem sikerült. Előbb  9-8  aztán 10-8 lett a németeknek, s bár egy szerencsés labdával még szépítettek az ellenfél egy csuszával nyert és jutott a döntőbe. (Amit azután meg is nyert a szintén német színekben versenyző Shan Xiaona és Petrissa Solja párossal szemben.

Madarásznak Dórának ez a harmadik, Pergel Szandrának a második EB bronzérme.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here