Őszi gyermekprogramok a Heimatmuseumban

0
936

Ősztől szeretettel várja újra a Heimatmuseum a nagyóvodás és kisiskolás gyermekeket különböző tematikus eseményekkel és foglalkozásokkal.

Ősztől szeretettel várja újra a Heimatmuseum a nagyóvodás és kisiskolás gyermekeket különböző tematikus eseményekkel és foglalkozásokkal.

Bár állandó kiállításunk jelenleg felújítási munkálatok miatt zárva tart, a gyermekeknek nem kell nélkülözniük a múzeum számukra hagyományosan megrendezett programjait.

November 4-én, az őszi szünet végére bábelőadással és kézműves foglalkozással szeretnénk kedveskedni a gyermekek és szüleik számára. A már korábbról megismert Álomzug Társulat most A Kesztyű című, kétnyelvű darabbal érkezik hozzánk, és ezt hozzá kapcsolódó kézműves foglalkozás követi majd az ősz és az őszi ünnepek jegyében. A programra családonként 500 Ft-ért lehet majd belépőt váltani.

Emellett tovább folytatódik a Hagyományőrző Szakkör múzeumunkban, melynek vezetését néprajzos muzeológusunk, múzeumpedagógusunk, Szekeresné Simon Anett vesz át. Az év fennmaradó részében az érdeklődő, ügyes-kezű, alkotni és ügyesedni vágyó kisdiákok a horgolás művészetébe nyerhetnek betekintést. A horgolt lakásdekorációk szerves részét képezték a sváb ház, a tisztaszoba és a konyha megjelenésének, és az ott lakó szorgalmát és kézügyességét is hivatottak reprezentálni. Az alapok elsajátítását követően csipketerítőt, polcszegélyt és egyéb kiegészítőket készíthet mindenki elképzelése és kedve szerint. A szakkör minden kedden 14-16 óra között zajlik, alkalmanként 300 Ft a díja.

Szeretettel várunk minden érdeklődőt! Hamarosan pedig téli programjainkról is hírt adunk majd.

A Jakob Bleyer Heimatmuseum csapata

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here