Népdalénekes találkozó – XXII. „VIRÁGOK VETÉLKEDÉSE” – jelentkezz!

0
89

Népdalénekes Palánták és Ifjak Kárpát-medencei Találkozója

Domokos Pál Péter Emlékére

2024. április 30-án, kedden 14 órától

Budaörsön a Jókai Mór Művelődési Házban huszonkettedik alkalommal rendezzük meg a találkozót, mely ötnapos rendezvényünk második fordulójának és a gálaműsorának is helyszíne. Nyílt találkozónkkal a Kárpát-medence népdalokat kedvelő általános-és középiskolás és főiskolás korú növendékeinek kínálunk versenymentes bemutatkozási és ismerkedési lehetőséget.

Nevezni csak népdalokkal, vagy népi gyermekdalokkal, lehet. Főleg régi stílusú magyar népdalok, vagy népi gyermekdalok megszólaltatását várjuk önálló előadásban és népviseletben.

Értékelési szempontok: tiszta hangzás, szép kiejtés, átélt előadás, tudásszintnek és korosztálynak megfelelő dalválasztás, a felsorolt dalok száma.

Nevezési lapként egy félbehajtott A/4-es méretű lapot kérünk leadni, melynek külsejét az énekes a témának megfelelően színezi ki, feltűnteti rajta nevét, iskoláját, vagy életkorát. Belül a választott dalokat, 1.-2. osztályosok legkevesebb hármat, 3-4-esek legkevesebb négyet, nagyobbaknál legkevesebb ötöt kérünk felsorolni a forrás feltűntetésével. A nevezési lapról egy szabadon választott éneket, majd a zsűri által kiválasztott egy, vagy két dalt kell elénekelni. Domokos Pál Péter tiszteletére a felsorolt dalok közül legalább egy (de minél több) a következő tájegységek egyikéről szerepeljen: Bukovina, Felcsík, Gyimes, Moldva. Ahol még élnek a helyi énekes hagyományok, az onnan érkezők azokból válasszanak énekeket. Az értékelő bizottság az általa kiemelteket meghívja az esti gálaműsorba, valamint a legsikerültebb nevezési lapokat, a felsorolt dalok számát és a népviseletet külön jutalmazza.

Az éneklés után, amíg az értékelő bizottság felkészül a korcsoportok szerinti értékelésére, valamint a díjak és jutalmak átadására, vendéglátással és közös tánccal töltjük az időt.

Érkezés, regisztráció április 30-án kedden 13 órától – 14 óráig a Budaörsi Jókai Mór Művelődési Házba, (cím: 2040 Budaörs, Szabadság út 26.) Megnyitó és köszöntő ének 14.10-ig. A dalok bemutatása 14.10-től 16.00-ig tart két helyszínen egy időben (színház terem, Galéria terem). Értékelési szünet kínálással, táncházzal 16.45-ig. Értékelés 16.45-től.

A jelentkezők létszámától függően a műsorban fél órás eltolódás lehetséges.

A műsoridő keretei miatt a négy korcsoportból (1-4 oszt, 5-8 oszt. Középiskolás, főiskolás korosztály) korosztályonként 40 fő jelentkezését tudjuk fogadni a beérkezés sorrendjében, ezért kérjük, ne hagyják az utolsó napokra.

A jelentkezési határidő 2024. április 19. péntek, a www.gyepuk.hu honlapon található jelentkezési ív kitöltésével.

Minden érdeklődőt, kísérőt és hozzátartozót szeretettel várunk.

Gondos felkészülést és sikeres bemutatkozást kíván a találkozó szervező közössége:

A Budaörsi Szélrózsa Néptáncegyüttes, valamint a Budaörsi Pacsirták Népdalénekes csoportja, vezetője Kovács Kata Krisztina és Tündik Tamás együttesvezető

Helyszín: Jókai Mór Művelődési Ház 2040 Budaörs, Szabadság u. 26.

Információk: Tündik Tamás: +36 30 698-6018, a rendezvény szervezője, a Gyepűk Népe Alapítvány, e-mail: tundik.tamas@gmail.com

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here