Negyedik magyar bajnoki címét szerezheti meg a budaörsi női asztalitenisz csapat a június végén megrendezésre kerülő Extra Liga Négyes Döntőn

0
557

A Magyar Asztalitenisz Szövetség sok más sportági szakszövetséggel ellentétben nem fújta le a 2019/2020-as sportszezont, és bár egy hosszú szünetet követően, de megrendezi a bajnoki négyes döntőt, ezzel lehetőséget biztosítva a csapatoknak arra, hogy a pingpongasztaloknál dőljenek el a bajnoki helyezések.

Az SH-ITB Budaörsi 2i SC a négy csapat közül a legnagyobb esélyese a bajnoki címnek, a mérkőzéseinkről ezúttal élő M4 Sport Tv közvetítés lesz, ez egyrészt lehetőséget biztosít a budaörsiek számára, hogy láthassák az amúgy zártkapus sporteseményt, másrészt támogatóink és szponzoraink számára kiemelkedő média megjelenési lehetőséget biztosít.

A Budaörsi Sport Club Asztalitenisz Szakosztálya a felnőtt versenysport területén 2020 januárjában felért a csúcsra, hiszen a bravúros teljesítménnyel olimpiai kvótát szerző 5 fős női asztalitenisz válogatott három tagja egyesületünk versenyzője. Pergel Szandra, Fazekas Mária és Nagyváradi Mercédesz is jelenleg teljes erővel készül a június 28-29-én megrendezésre kerülő Extra Liga Final Four-ra, ahol csapatunk szeretné megszerezni negyedik bajnoki címét. A rájátszás során 28-án 11 órától kerül sor a női elődöntőkre és másnap, 29-én szintén 11 órától lesznek az 1. és 3. helyezettet eldöntő mérkőzések.

 

Az elmúlt négy hónap sportolóink, edzőink és sportvezetőink számára is soha nem látott problémákat és nehézségeket hoztak. Játékosaink nem állhattak le, és nem is álltak le az edzésekkel, hetekig egyéni programok alapján igyekeztek magukat formában tartani, majd minden máskor elképzelhetetlen lehetőséget megragadtak annak érdekében, hogy tudjanak edzeni, és bár március óta tétmeccset nem állt módjukban játszani, minden nehézség ellenére készen fognak állni a bajnoki döntő hétvégéjére. Az edzőink igyekeztek egyéni programokat összeírni a sportolóknak, és aránylag türelmesen várták, hogy újra edzést tarthassanak a sportcsarnokban, amire június 8-tól végre van módjuk. A sportvezetők viszont olyan anyagi nehézségekkel találták magukat szembe, ami rendkívüli módon megnehezítette a működést és a felkészülést, több esetben sajnos nem is tudtuk a vállalásainkat teljesíteni.

Mi előrefelé szeretnénk menekülni ebből a helyzetből, ennek egyik fontos állomása a bajnoki rájátszás, reméljük, hogy a csapatunk elbírja az esélyesség terhét, és újra magyar bajnoki címet ünnepelhet. Az újabb bajnoki cím valamint a sikeres olimpiai kvalifikáció ténye, ami az Olimpia egy évvel történő elhalasztásával további potenciális lehetőséget biztosít arra, hogy újabb támogatókat, szponzorokat nyerjünk meg.

A budaörsi női asztalitenisz csapat az elmúlt 10 évet tekintve a felnőtt élsport területén Pest Megye legeredményesebb csapata minden sportágat figyelembe véve; három magyar bajnoki cím csapatban (2011, 2013, 2015) Bajnokok Ligája ezüst- és bronzérem (2013, ill. 2012), ETTU Kupa bronzérem (2019), Nemzetközi Klubcsapatok Szuperligája ezüst és bronzérmek, Európa-bajnoki érmek, számos egyéni és páros magyar bajnoki címek, TOP 12 győzelmek. Ezeket az eredményeket egyrészt Budaörs Város Önkormányzatának támogatásával és szponzoraink segítségével, ugyanakkor európai szinten is elismert, hosszú évek alatt felépített sportszakmai tudásnak és klubmodellnek köszönhetjük. Nagyon bízunk abban, hogy továbbra is számítva támogatóinkra ez a rendkívül eredményes munka magas szinten folytatódhat tovább.

Szakosztályunk számára az utánpótlás- és szabadidősport is kiemelten fontos, ezzel kapcsolatos nyári programjainkat megtalálják a www.budaorsiasztalitenisz.hu honlapon, és a Budaörsi SC asztalitenisz Facebook oldalon is.

Forrás: Szvitán Krisztina / sajtóközlemények

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here