Ne menj buszsávban, ne állj meg buszmegállóban! Szigorúan ellenőrzik…

0
487

Folytatódott a fővárosban a jogosulatlanul buszsávot használó autósok ellenőrzése: két nap alatt hatvannyolc szabálytalanság miatt intézkedtek a budapesti rendőrök – közölte május 20-án a Budapesti Közlekedési Központ (BKK).

Az ellenőrzés kiemelt helyszíne az Üllői út, az Andrássy út, a Nagymező utca, a Bajcsy-Zsilinszky út, a Nagykörút, a Nagykőrösi út és a Budaörsi út volt.
A Budapesti Rendőr-főkapitánysággal (BRFK) kötött stratégiai partnerség részeként hétfőn és kedden ismét célzottan ellenőrizte a buszsávok szabályos használatát a BKK, a Fővárosi Önkormányzati Rendészeti Igazgatóság (FÖRI) és a BRFK.

Az akció kiterjedt a buszsávot szabálytalanul igénybe vevők mellett a szabálytalanul várakozó, rakodó, valamint a közösségi közlekedési járművek megállóhelyein szabálytalanul várakozó járművekre is.

A két nap alatt a rendőrök 43 járművezetővel szemben alkalmaztak helyszíni bírságot a buszsáv jogosulatlan használata miatt, hat szabálysértési feljelentést tettek, öt alkalommal figyelmeztettek. Záróvonal átlépése miatt nyolc, vezetés közben kézben tartott mobiltelefon használata miatt három, rakodási területen történő szabálytalan várakozás miatt egy, gyermekbiztonsági rendszer használatának elmulasztása miatt szintén egy esetben szabtak ki helyszíni bírságot; míg egy vezetéstől eltiltott autóssal szemben büntetőeljárás indult – áll a közleményben.

A BRFK, a FÖRI és a BKK együttműködésében továbbra is várhatók hasonló ellenőrzések a fővárosban – írták.

Forrás: MTI, fotó archív

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here