„Nagyobb összeget nyert, de fizessen érte” – vigyázat, csalók!

0
933

Új módszerrel próbálkoznak az idős embereknél a „trükkös csalók”, hogy elszedjék a megtakarított pénzüket. „Az unokája bajba került és gyorsan siessen és fizessen” szöveg helyett olvasónk édesanyjával – aki a budaörsi lakótelepen él – azt közölte a napokban egy idegen férfihang telefonon, hogy egy nagyobb összeget nyert az Auchantól, amit csak személyesen vehet át. De azért, hogy megkapja, a nyeremény 10 százalékát neki kell a játék költségeire megfizetnie, ezért hozzon magával ennyi készpénzt. A néni már szaladt is volna örömében, de mivel egyedül nehezen közlekedik, szólt a fiának, hogy kísérje el. Aki persze nem hitte el az egészet, és az áruház meg is erősítette, hogy náluk nincs ilyen nyereményjáték.

A rendőrség október elsején három embert fogott el az unokázós csalás miatt. A közleményük szerint a 36 éves D. Henrietta naponta több száz telefonszámot hívott fel, legtöbbször a hívott fél unokájának adta ki magát, és milliókat kért azzal az indokkal, hogy balesetet okozott. A nő másik meséje az volt, hogy kórházban van, ezért egy jó barátja megy el a pénzért. Közben 39 éves társa, B. Gyula telefonon irányította a taxisként dolgozó, 32 éves M. Róbertet, aki a megadott címre elment a megbeszélt összegért.  Egy idős nőtől, aki bejelentést tett szeptember 19-én, közel másfél millió forintot csaltak ki. D. Henrietta ezúttal unokahúgként jelentkezett nála és sírva kérte tőle a pénzt. Az idős nő elhitte, hogy a családtagjával beszél, és át is adta a taxisnak a borítékba tett 1 millió 200 ezer forintot.  A három gyanúsított több hónapon keresztül, több száz hasonló csalást követett el, az ügyek felderítése folyamatban van – áll még a közleményben.

A nyereménnyel hitegetők vajon hány embert csaptak már be? Ahhoz, hogy ők is minél előbb rendőrkézre kerüljenek, természetesen valakinek ez ügyben is konkrét feljelentést kell tennie! Ha éppen önöket hívják legközelebb, ne csak nekünk szóljanak, hanem a rendőröknek is, és mondanunk sem kell, hogy senkinek ne fizessenek ilyen címen egy fillért se, hiszen a valódi nyeremény átvételének nem ez a módja!

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here