MIt tegyél, hogy ne lopjanak meg a strandon?

0
731

Újra itt a kánikula, amit a strandon lehet a leginkább elviselni. Annak érdekében, hogy kellemes emlék maradhasson, a strandolás élménye ne a bűnözőké legyen, tartsa szem előtt alábbi tanácsainkat.

Annak érdekében, hogy kellemes emlék maradhasson a strandolás, szívem szeriont azt mondanám, menj olyan helyre, aíhol nincsenek tolvajok, példuál a mi, helyi strandukra. De mivel a bűnözési datok szerint ahol sok ember fordul meg, oda bizony nem csak becsületes  emberek is keverednek,  tartd szem előtt alábbi, a rendőröktől kapott tanácsainkat:

Ha lehetőség van rá, akkor használjunk csomag, illetve értékmegőrzőt és annak kulcsát lehetőleg mindig tartsuk magunknál.

Az autóval érkezők mindig ellenőrizzék, hogy az autót bezárták és abban semmilyen nagyobb értéket nem hagytak szem előtt.

A csomagokat, pénztárcát mindig zárható táskába tegyük, ha megoldható felváltva vigyázzunk rá. Ha lehetőség van rá, akkor próbáljuk a csomagunkat a medence mellé elhelyezni.

Fontos hogy figyeljünk egymásra és egymás értékeire. Ha olyan a helyzet, akkor megkérhetjük a mellettünk lévőket is, hogy figyeljenek értékeinkre.

Strandolni lehetőleg ne vigyünk magunkkal nagy értékű ékszereket, tárgyakat, ezeket nyugodtan otthon is hagyhatjuk.

Strandolás közben többször nézzük át a dolgainkat. Amennyiben azt tapasztaljuk, hogy valami eltűnt, azt azonnal jelezzük az illetékes személyeknél.

Lehetőleg annyi pénzt vigyünk magunkkal, amennyit feltehetően aznap költeni fogunk, a csekkbefizetésünket ne strandolás utánra hagyjuk.

Fontos hogy gyermekeink figyelmét is hívjuk fel ezekre a szabályokra.

A mobiltelefonokat lenémítva vagy kikapcsolva tartsuk magunknál.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here