Mindenkinek jár a boldogság!

0
1044

Jobb Veled a Világ Boldogságklub indult a Közösségi Házba
 
Minden évben október 15-én ünneplik az Ölelés Világnapját, amely rávilágít az emberi kapcsolatok, az érintés, a boldogság fontosságára. Természetesen az a jó, ha nem csak egy napon, hanem az egész év folyamán teszünk a saját és társaink boldogságáért. Ehhez nyújt segítséget a Jobb Veled a Világ Boldogságklub, amely szeptembertől havonta tart összejövetelt a lakótelepi Közösségi Házban.

A Jobb Veled A Világ Alapítvány szeptember végén készítette el Magyarország  Boldogságtérképét, amely a programban résztvevők tudományos alapú felmérésére alapul.

(A tanulmányról itt olvashatnak bővebben: http://jobbveledavilag.hu/kiderult-mi-jellemzi-a-legboldogabb-magyarokat). Országunknak van még hova fejlődni, ezért keltek életre az alapítvány jóvoltából a külföldi példák nyomán itthon is a felnőtteket célzó Boldogságklubok, valamint a gyermekek számára kifejlesztett Boldogságórák. Ezek az egész országot felölelő programok, amelyekhez magánemberként is folyamatosan lehet csatlakozni, valamint lehetőséget biztosítanak az érdeklődő pedagógusok számára, hogy akkreditált képzés keretében sajátítsák el a Boldogságóra tudnivalóit.

Városunk a középmezőnyben végzett a felmérésen. Braun-Toperczer Ágnes, aki elvégezte az alapítvány képzéseit, önkéntesen vállalta, hogy Budaörsön is létrehoznak egy állandó klubot azoknak, akik boldogabbak szeretnének lenni, és ezért tenni is hajlandók, így szeptember végén elindította a tíz hónapos programot a lakótelepi Közösségi Házban. Az első találkozón, amelynek témája „A Boldogságfokozó Hála gyakorlása” volt, nyolc nyitott és kíváncsi ember vett részt. A klub havonta más-más csodás gondolatébresztő témával foglalkozik. A találkozók nagyszerű színterek a közösségépítésre, valamint aktivizálják a résztvevőket, és boldogságfokozó technikák elsajátítására adnak lehetőséget. A Közösségi Házban létrehoztak egy piros színekben pompázó „hálafalat” is, amelyre bárki felteheti a saját gondolatait, és kitettek egy pozitív gondolatokkal, mondásokkal teli üveggömböt, amelyből bárki vehet, ha fel szeretné dobni a napját vagy csak egy kis örömre vágyik.

Szeretnék bevonni a gyermekeket is, így meghirdettek egy rajzpályázatot „Hálásnak lenni jó!” címmel. Nevezni A/4-es alkotással lehet (például rajzzal, képregénnyel), és a pályázatok leadási határideje november 15. (A részletes kiírás Pintér Krisztinánál olvasható a Közösségi Házban.)

A következő, „Az optimizmus gyakorlása” témájú klubest október 28-án, pénteken kezdődik 17 órakor. Jelszavuk: „Bővüljön a Kör!”

Kapcsolódó oldalak: 

www.jobbveledavilag.hu

www.boldogsagprogram.hu

www.boldogsagora.hu

www.boldogsagintezet.hu

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here