Mézeskalács úr Amerikában nem karácsonyi mese – mini interjú Danny Bain-nel

0
119
SONY DSC

December 9-én szombaton többször is megtelt a PostART, hiszen egész nap jöttek-mentek az érdeklődők a kézművesvásárra a nagyteremben. Mögötte pedig a szalonban a gyerekeknek mesélt délelőtt Danny Bain Mézeskalács úrról, délután pedig Endrődi Ági énekelt az angyalaival. Ágiról pár hete írtunk bővebben. Danny-ről azonban csak annyit tudtunk, hogy nem először jár Budaörsön. Így tőle kértünk egy mini-interjút.

Milyen volt a budaörsi közönség?

– Nagyon jó. Évente szoktam itt játszani a PosART-on és mindig nagyon jó a hangulat. Szeretem, hogy a közönség közel ül hozzám és nagyon interaktív az egész előadás. Fontos számomra, hogy visszajelzést kapok a gyerekektől vagy a kísérőiktől és így én is tudok reagálni ő rájuk. Én ugyanis nem csak mesélek, hanem kérdéseket teszek fel, illetve a közönséget is bevonom az éneklésbe és együtt bolondozunk kicsit.

Mikor és hogy kerülték Magyarországra?

– Amerikai vagyok és 2010-ben érkeztem Magyarországra az utazgatásaim során, és itt megálltam, mert jól éreztem magam, nagyon hamar sok jó emberrel találkoztam, ezért itt maradtam. Azóta itt élek.

Mikor kezdtél a gyerekekkel foglalkozni?

– Azt már itt. Amerikában is tanultam már zenét fiatalon, elsősorban ütős hangszereket. Zenei egyetemre jártam és tudatosan a zenei pályára készültem. Mindig közönséget akartam, de nem igazán ismert akartam lenni. Az viszont tényleg nagyon jó érzés, hogy most már vannak visszatérő nézőim, akik szinte mindig eljönnek az előadásaimra.

Hol élsz és hol lehet veled a színpadon találkozni, persze a PostART mellett?

– Budakeszin élek és Magyarországon mindenhol játszom, ahova hívnak. Akár egyedül, mint ma, akár duóban Ágoston Bélával, és van több zenekar és színész, akikkel többször együtt játszom.

Mit jelent számodra a karácsony?

– Télen hamar sötét van és rossz az idő, ezért nagyon szeretem a karácsonyi fényeket, és a karácsonyi vásárok hangulatát, a karácsonyi illatokat. Ez egészen más itt, mint Amerikában. Például ott a mézeskalács, amiről itt ma egy amerikai népmese alapján meséltem, nem kötődik az ünnephez, itt pedig igen.

 

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here