Megváltozott a Patkó utcai szelektív rendje

0
1245

Tájékoztató a Patkó utcai szelektív hulladékgyűjtő-sziget használatáról

 
2018. november elsejétől megváltozott a Patkó utcai szelektív gyűjtősziget működési rendje. A használat szabályairól az alábbiakban olvashatnak.

A szelektív hulladékgyűjtő-sziget nyitvatartási ideje: reggel 06.00 órától  – este 20.00 óráig

Felhívjuk a Tisztelt Lakosság figyelmét, hogy a gyűjtőszigeten kizárólag a háztartásban keletkező, hasznosítható papír, műanyag, fém, társított italoskarton és üveg hulladék elhelyezésére van lehetőség.

A gyűjtősziget mellé semmilyen hulladékot ne helyezzenek el, ezzel is hozzájárulva a kulturált környezet fennmaradásához. A kommunális (háztartási) hulladékot mindenki otthon, a saját „kukájába” dobja!

A hulladékról szóló 2012. évi CLXXXV törvény vonatkozó előírásait figyelembe véve, a hulladéktól csak a kijelölt vagy arra fenntartott helyen, a környezet veszélyeztetését kizáró módon lehet megválni. Nem mentesül a hulladék birtokosára, illetve tulajdonosára vonatkozó szabályok alól az, aki a birtokában, illetve tulajdonában lévő hulladéktól nem az e törvényben meghatározott kötelezettségek teljesítésével válik meg. 

Aki a gyűjtőszigetet nem rendeltetésszerűen használja, vagy oda nem a fentiekben meghatározott hulladékot helyez el, azzal szemben a hulladék elszállításának, ártalmatlanításának költségei érvényesíthetők, továbbá a környezetvédelmi hatóság hulladékgazdálkodási bírság megfizetésére kötelezi. 

A gyűjtősziget és környezete kamerával megfigyelt terület

Köszönjük, hogy a szelektív hulladékgyűjtéssel Ön is hozzájárul a hulladékgazdálkodás fejlesztéséhez, a hulladékok okozta környezetterhelés csökkentéséhez, Budaörs Város környezetminőségének javításához.

Forrás: közlemény

 

 

                                                                                                                                            

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here