Megújult épületben kezdődik a Leopold Mozart Zeneiskola ünnepi koncertsorozata

0
1455

Az iskola igazgatónőjével, dr. Madarászné Dr. Losonczy Katalinnal most a 25 éves jubileum kapcsán beszélgettünk: az ünnepség mellett így került szóba a felújítás is, amely egy szerencsés véletlen folytán szintén erre az időszakra esett.

A Rózsa utcai épületkomplexumon jelenleg a budaörsi zeneiskola és a Csicsergő Óvoda tagintézménye osztozik. A zeneiskola épületrészének nagyszabású felújítása június közepén kezdődött, és őszre a legfontosabb munkálatok el is készültek, így szeptemberben a gyerekek már a felújított és megszépült épületet vehették birtokba.

A zeneiskola, amely 1992 óta működik Budaörsön, 2005. szeptember elsején vette fel a Leopold Mozart nevet. Az igazgatónő, dr. Madarászné Dr. Losonczy Katalin választása azért esett Wolfgang Amadeus Mozart édesapjának a nevére, mert ez a nagy tehetséggel megáldott művész képes volt félretenni saját zenei karrierjét, és idejét, energiáját nem kímélve a gyermekei igényes nevelését, beleértve zenei nevelését – mindenek elé helyezte.

Az épület felújítását és korszerűsítését egy energetikai központú, az önkormányzat által megpályázott és az Európai Unió által biztosított forrás tette lehetővé.

„Megtörtént a nyílászárók, több száz ablak cseréje, a teljes épület beburkolása, az intézmény tetejére pedig napelemeket állítottak. A redőnyök felhelyezésével a belső munkák teljesen befejeződnek.”  – mondta lapunknak az igazgatónő. „Nagyon hálásak vagyunk, hogy az épület felújítása megtörtént. Jubileumi ünnepségeinket méltó környezetben rendezhetjük meg, a szép, tiszta tantermek és a kamaraterem mindnyájunk közérzetét felderíti. Új függönyök kerültek néhány helyiségbe, sőt a padlószőnyegeket is több teremben lecseréltük.”

Az intézményben jelenleg 365 diák tanul, akik közül sokan megmutatják majd tehetségüket és tudásukat az októbertől decemberig zajló jubileumi rendezvényeken. A nagyszabású programsorozat 2017. október 6-án 18 órai kezdettel indul a Zene Világnapja alkalmából megrendezésre kerülő ünnepi hangversennyel és kiállítás megnyitóval, amelyre az érdeklődőket az iskola Kamaratermébe várják.

Az iskola elmúlt 25 évéről hosszasan beszélgettünk az igazgatónővel és Várhegyi Lajos igazgatóhelyettessel, az erről készített cikket jövő héten olvashatják.

A koncertsorozat meghívója: 

LMZ 25 Meghivó

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here