Marosi Károly: „Kész vagyok, és boldog!” –  „Nyomdameleg” könyvajánló

0
567

„Hangok! Itt vagyok!” címmel jelent meg Marosi Károly legújabb könyve. Egyelőre a szerzőnél érhető el és a budaörsi városi könyvtárban.

Marosi Károly kilencedik könyve (bár a „könyvet” ő maga idézőjelbe tette) jelent meg a napokban, amiről a közösségi oldalán értesítette ismerőseit, követőit. Elsősorban a különböző hangulatú verseit olvashatjuk, bár ebben is van próza, mint a korábbiakban. Az utolsónak a címe a kiadvány címe is: „Hangok! Itt vagyok!”, ami egy magzat életkezdését írja le sajátos szemszögből.

 „Látod a fényt, mintha, ott a láthatáron? Az nem a fény, hanem a sötétség árnya, mely szétterjedt e tájra! Szentjánosbogár-fénytől neked fénypászmás már az eged! Már csak az árnyék világít, csak ez marad veled! Jövőt vársz? Hiába! Csak múltat találsz, építed serényen légvárad falát, ott maradsz benn, hiszen kint már más van, …és neked csak másvilág van!”

Aki a fenti ízelítő után szívesen megismerné a teljes kötetet a szerzőnél vásárolhatja meg. Marosi Károlyt a Budaörsi Egészségügyi Központból sokan ismerjük, hiszen ő Karcsi nővér, aki úgy vesz vért a legfélősebb betegektől is, hogy azok végignevetik az egészet. Azonban nemcsak tréfálkozni szeret, hanem fontos gondolatai, üzenetei vannak a világ számára.

„Ez most 110 oldalasra sikerült plusz a borító, és igen, szeretném, ha lenne könyvbemutató” – mondta lapunk kérdésére válaszolva. „De nyár van, pangás mindenfelé, és sokan várják vagy félik a vírust. Még nem mozogtam ebbe az irányba, de segítséget remélek a Muravidék Baráti Kör Kulturális Egyesülettől és a Krúdy Körtől, mert mindkét helyen tag vagyok. Ez azonban csak távlati terv, mivel a könyv szinte nyomdameleg és egyelőre a kötelezően előírt és a számomra fontos helyekre vittem el, mint a Széchényi Könyvtár, a budaörsi önkormányzat és a Gr. Bercsényi Zsuzsanna könyvtár. Egyébként, ha hívnak valahova, megyek. Bárhová! Még nem hívtak. De kész vagyok, és boldog!”

 

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here