Lezajlott a harmadik Budaörsi Polgári Piknik

0
916

Harmadik alkalommal került sor az idei Budaörsi Polgári Piknikre, de az idén először nem egy kis tisztáson, néhány tucat résztvevővel, hanem a Kamaraerdei Ifjúsági Parkban. Nagy Sándor András helyi Fidesz elnök utolsó beszélgető társa Gulyás Gergely, a Fidesz alelnöke volt.

Harmadik alkalommal került sor az idei Budaörsi Polgári Piknikre, de az idén először nem egy kis tisztáson, néhány tucat résztvevővel, hanem a Kamaraerdei Ifjúsági Parkban és munkatársunk délután mintegy 350 érdeklődőt számolt meg. Ami megmaradt a korábbiakhoz képest, hogy főzőversennyel nyitott a rendezvény, és természetesen volt politikai kerekasztal beszélgetés is, nem is egy, hanem több. Az időrendi tudósítás helyett azonban ugorjunk az események végére, amikor is megérkezett a plakátokon beígért „díszvendég”, Gulyás Gergely, a Fidesz alelnöke. Őt a színpadon Nagy Sándor András egy „Isten hozott Budaörsön”-nel köszöntötte.

„Baloldali barátaink állandóan arról beszélnek, hogy 2018-ban kormányváltás lesz Magyarországon, és tudom, hogy egy helyi Fidesz elnöknek nem illik ilyet mondani, de én egyetértek velük, ugyanis ’18-ban tényleg kormányváltás lesz, mert a harmadik Orbán kormányt fogja váltani a negyedik Orbán kormány (taps), és ebben nagy szerepe lesz Gulyás Gergelynek is.” Majd a vendéghez fordulna Nagy Sándor András így folytatta: „A nevedhez kötődik a lex-Biszku törvény, ennek fényében különösen elnézést kell kérnem tőled azért, mert egy olyan városban vagyunk itt Budaörsön, ahol a polgármester úr megtiltotta azt, hogy egy perces néma főhajtással emlékezzünk a kommunizmus áldozatainak emléknapján (…), mi a véleményed ezekről a megnyilvánulásokról?” Gulyás válaszában arról beszélt, hogy az SzDSz melynek a polgármester is a tagja volt „hála istennek megszűnt”, illetve „bűnöket követett el”, majd azért elmondta, hogy rendszerváltó pártként a kommunista diktatúrával szemben jött létre. A következő kérdésekre adott válaszokból pedig egyebek között megismerhettük Gulyás Gergely családi hátterét (felmenői ügyvédek voltak), hogy 26 évesen ő is saját ügyvédi irodát nyitott és hogy Balog Zoltánnak köszönheti, hogy bekerült a politikába. Szó esett a közbeszédről, a színvonaltalanság miatt az ellenzéket okolva, majd a magyar kormány és az Európai Unió viszonyáról, értelemszerűen a Fidesz alelnökének a nézőpontjából. Végül némi kritikával a fiatalokról, a politikusi utánpótlásról.

Majd Gulyás Gergely adta át a főzőverseny nyerteseinek a díjakat. Az első helyezett egy ősrégi recept alapján készült lebbencslevessel a Kikelet utcai polgári kör lett.

A nap folyamán még őket hallgathatták az érdeklődők: Huth Gergely (Pesti Srácok), Dobos Marianne (Echo TV), Szalai Piroska NGM, miniszteri tanácsadó, Dunai Mónika országgyűlési képviselő, Szőnyi Kinga, Magyar Asszonyok Érdekszövetsége ifj. Lomnici Zoltán alkotmányjogász, a CÖF szóvivője, Boros Imre közgazdász, Georg Spöttle biztonságpolitikai szakértő. A Piknik fővédnöke Csenger-Zalán Zsolt, országgyűlési képviselő volt.

főzés nem saját kép

pódium

polgári nők pódium

Az eseményt értékelve Löfler Dávid, a Fidesz önkormányzati képviselője saját blogjában azt emelte ki, hogy örül a sok résztvevőnek, akik annak ellenére itt voltak, hogy Budaörsön „tombol a liberális túlerő és bosszúvágy” tehát „biztos nem érdekből, hanem saját meggyőződésükből, közösségükért, városukért” tették.

polgári piknik 1

polgári piknik czene

polgári piknik lomniczi

polgári piknik 6

polgári piknik 4

 

 

Kommentár: nincs. Erős a kísértés, hogy értelmezzük az elhangzottakat, vagy, hogy megpróbáljuk megérteni, Löfler képviselő úr milyen bosszúvágyról beszél, de nem tesszük. Egy olvasói kérdésre azonban választ szeretnék adni: azért tudósítunk az eseményről, mert hírértékű, és gondoljon vagy írjon a helyi Fidesz lapunkról bármit, független lapként ez a dolgunk.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here