Lelassult a jogi élet a pandémia alatt – Várom kérdéseiket!

0
592

A járvánnyal összefüggő korlátozások és intézkedések nemcsak a gazdasági életre voltak negatív hatással, de bizony a különböző jogi eljárások is hátrányt szenvedtek.

Az intézkedések miatt nagyon sok tárgyalás maradt el, melyek bizonyos ügyekben komoly hátrányt okoztak az ügyfeleink számára. Rövidebb lefolyású polgári eljárásoknál, mint például egy egyezséges bontóper. Különösen sérelmes a tárgyalások elmaradása, több olyan ügyem is van, ahol már csak a bontást kellett volna kimondani, egyezséget jóváhagyni. Természetesen az egészségügyi okok miatt elmaradó tárgyalások hátterét mindenki megérti. Mégis nagyon várjuk már, hogy újra a tárgyalótermekben ülhessünk, ügyfeleink megelégedésére. Ha ezt még maszk nélkül is tehetjük, az külön boldogság lesz. Az oltások számának növekedésével biztonságunk is növekedni fog. Sajnos sok ügyvéd is életét vesztette a vírus miatt.

A hagyatéki eljárások is jelentősen elhúzódtak az utóbbi időkben. A közjegyzőkre is vonatkoztak korlátozások, a hagyatéki tárgyalások elmaradtak. Itt főleg a vagyoni viszonyok rendezetlensége, függőhelyzete okoz problémát az ügyfeleknek. Persze, amit lehet írásban is intéztek közjegyzők, ügyvédek egyaránt.

A jogi szakma is várva várja a teljes felszabadulást.  Az ügyfeleink arcát is szeretnénk már látni. Velem is előfordult, hogy az ügyfelet csak maszkban láttam mindig és a rendőrség előtt maszk nélkül meg sem ismertem.  Ezek a rendkívüli tapasztalatok segítenek majd jobban értékelni a közvetlen kapcsolattartást.

Rég volt már az is, amikor tárgyalóasztalnál kávézni is tudtunk, hiszen senkin sem volt maszk.  Az ügyvéd kollégákkal is szerettünk személyesen egyeztetni, ügyfelekkel összeülni egyezségek létrehozása céljából. Mindezt elvesztettük, minden elnehezült, de nagyon reménykedünk, hiszen  talán a vírus visszaszorul.

Az oltást én már megkaptam, várom jogi kérdéseiket!

Írta: dr. Moravcsik Krisztina

Bővebben: moravcsik.hu

E-mail:dr.moravcsik@moravcsik.hu

Fotó: archív

A szerző korábbi cikkei ITT érhetők el.

 

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here