Krasznai Gáspár újabb díjat kapott

0
205
Bár a Budaörsi Sapszon Ferenc Kórus jelenleg a nyári vakációját tölti, mégis kaptunk egy jó hírt Vargóczky Judittól, a kórus titkárától.
A kórus karnagya Krasznai Gáspár a Madách Gimnázium Énekkarával a katalóniai Lloret de Marban 2023. június 29. és július 4. között megrendezett Chorus Inside Spain nemzetközi kórusversenyen és fesztiválon ismét ARANY oklevelet nyert, a C kategóriában pedig kategóriagyőzelmet aratott. Továbbá „A verseny legjobb karnagya” oklevelet a nemzetközi zsűri ismét Krasznai Gáspárnak ítélte oda. Két héttel azelőtt Bosznia-Hercegovinában, a Budaörsi Sapszon Ferenc Kórus karnagyaként ugyanezt a díjat egy másik, teljesen más összetételű nemzetközi zsűritől is elnyerte. Ezzel a 2020-ban online, a 2021-ben Rómában, valamint a 2023 június közepén Tuzlában kiérdemelt karnagyi díj után Krasznai Gáspárnak ez a spanyolországi immár a negyedik rangos szakmai elismerése a tavalyi KÓTA-díja és az idén megszerzett doktori címe mellett.
A Chorus Inside Spain nemzetközi kórusversenyen gyermekkarok, ifjúsági kórusok és felnőtt vegyeskarok vettek részt Spanyolországból, Olaszországból, Lengyelországból, Romániából, Moldáviából és Ukrajnából. Magyarországot a budapesti Madách Gimnázium Énekkara képviselte. Műsorukon a romantikus Csajkovszkij és Schubert mellett magyar zeneszerzők, így Erkel Ferenc, Bárdos Lajos és Karai József művei szerepeltek. A bevonuláskor a magyar fiatalok négy szólamban adták elő Erkel Himnuszát.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here