Knapné Hanyecz Tünde: „A színház és a zene az igazi szerelem”

0
1986

Knapné Hanyecz Tünde pályája matematika tanárként indult Budaörsön, majd egy újabb végzettség megszerzése után gazdasági területen folytatta pályafutását, ám a zene iránti rajongása mindvégig megmaradt, sőt manapság egyre fontosabb szerepet tölt be az életében, hiszen zenei rendezvényeket szervez a Benczúr Házban, ahol tehetséges művészekkel ismerkedhetnek meg az érdeklődők.

 

Még kisgyermekként kezdett el zongorázni, ám mint mondja: „kamaszként a zenei pályaválasztást a szolfézs iránti csekély lelkesedésem lehetetlenné tette”, így hobbiként maradt meg életében a zene, amelyhez később a színház, a musicalek világa is csatlakozott. 2013-ban ugyancsak hobbinak indult, hogy egy-egy tehetséges fiatal színművészt megismertessen a közönséggel, így zenés beszélgetések szervezésébe kezdett. A következő években a munka és a sok-sok előadás látogatás mellett csak egy-egy hasonló rendezvény szervezésére futotta a szabadidejéből, de a lelkesedés megmaradt. 2016 tavasza óta a Zeneakadémián dolgozik gazdasági igazgatóként: „a kanyargós szakmai életút közben végre olyan helyre kerültem, ahol szakma és hobbi egymáshoz igazán közel került” – osztotta meg lapunkkal Knapné Hanyecz Tünde, aki családjával immár negyed évszázada Budaörsön él.

A zenés beszélgetéseket a 2016/2017-es évadban már a Benczúr Házban szervezte, ahol nagyon változatos, színes és hangulatos előadásokat láthatnak az érdeklődők (a képen Kovács Gábor ifjú tenorral és Derzsi György színművésszel látható). A vendégek között musical színészek, neves zongoraművész, zeneiskolai igazgató, képzőművész, olimpikon, illetve tudományos kutató is megfordult már, de szívesen biztosít bemutatkozási lehetőséget tehetséges, ám kevésbé ismert művészek számára is. A műsorokkal kapcsolatos teendőket, a szervezést, előkészítést és a műsorszerkesztést, műsorvezetést egyszemélyben végzi, a plakátok, valamint a rendezvények hang- és képanyagának elkészítésében pedig a férje van segítségére.

Célja, hogy a későbbiekben a hobbija legyen a főállása, és az értékes, igényes színvonalat képviselő fiatal művészeket minél szélesebb nézőréteg ismerje meg az országban, sőt lehetőség szerint az országhatárokon kívül is. „Úgy érzem most találtam vissza arra az útra, amelyen kisgyerekként elindultam és ahonnan az élet elsodort, majd tettem néhány kitérőt és pár zsákutcába is beléptem. Ezen az úton kell a jövőben továbbhaladnom, mert ebben találtam meg a harmóniát” – szögezte le.

A zenei rendezvényekről a közösségi oldalon tájékozódhatnak: https://www.facebook.com/KNSkult/

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here