Kinek a feladata a hó- és síkosságmentesítés?

0
837

A következő napokban ismét nagy hidegre számíthatunk az előrejelzések alapján, ám ami az erdőben gyönyörű, az a városokban és az utakon már inkább bosszantó és balesetveszélyes. A balesetek elkerülése érdekében most összegyűjtöttük, kinek mi a feladata, amikor vastag jégpáncél simul az utakra. 

Városunk területén a síkosságmentesítést minden évben november 15-től március 15-ig a Budaörsi Településgazdálkodási Nonprofit Kft. (BTG) végzi, amelynek erre vonatkozó feladatait a Budaörs Város Önkormányzatával kötött közszolgálati szerződés szabályozza. Havazás esetén egy órán belül megkezdik az utak tisztítását, amelyet folyamatosan végeznek, amíg esik a hó. A főutakat tisztán tartására hat nagyméretű, tolólappal és szóróberendezéssel felszerelt jármű áll a társaság rendelkezésére, a szűk utcákat és a járdákat két kisebb járművel, valamint hómunkások kézi munkaerővel takarítják.

A várost hét fő területre osztották fel, minden körzetre egy-egy kotrógépet irányítanak. A havazás ideje alatt helyszíni ellenőrzéseket végeznek, és a nyolcadik járművet mindig oda vezénylik, ahol a legnagyobb szükség van többletmunkára. A kritikus útszakaszok (pl.: a városi buszjárat útvonala) és a meredek, kanyargós utcák elsőbbséget élveznek.

A társaság ügyel a környezettudatos munkára, ezért az elmúlt években a csúszásmentesítés során fokozatosan növelték az útszóróhomok arányát az útszórósóhoz képest. A városban 34 darab szóróanyag-tárolót is elhelyeztek, amelyek szükség esetén a lakosság rendelkezésére állnak a tisztítójárművek megérkezéséig.

Budaörs város önkormányzata pedig arra hívta fel a figyelmet, hogy az ingatlanok előtti, közterületen lévő járdaszakaszok hó- és jégmentesítése a lakosság, illetve az épületben működő cég képviselőinek a feladata.

Forrás: www.btg.hu

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here