Kétszázötven embert menekítettek ki sérült gázvezeték miatt

0
1078

Kétszázötven embert kellett kimenekíteni két budaörsi bevásárlóközpontból ma késő délután, mert egy munkagép átvágott egy 160 milliméter átmérőjű gázvezetéket – közölte az Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság (OKF).

A Rubik Ernő utcában átvágott vezetékhez a fővárosi, a törökbálinti hivatásos, és a budaörsi önkéntes tűzoltókat, valamint a katasztrófavédelmi műveleti szolgálatot is riasztották.
A katasztrófavédelmi mobil labor munkatársai elszorították a gázvezetéket és megkezdték kiszakaszolását. A munkálatok idejére a Rubik Ernő utcát teljes szélességében lezárták, a közelben lévő két bevásárlóközpontból kétszázötven embert kimenekítettek. Az eddigi információk szerint senki nem sérült meg.

„A műszaki mentés ideje alatt a fővárosi katasztrófavédelmi mobil labor folyamatos méréseket végezett a kiáramlás környezetében, veszélyes gázkoncentrációt nem tudott a levegőben kimutatni. A kiszakaszolást követően megszűnt a gázkiáramlás, így a bevásárlóközpontokba visszatérhettek az ott dolgozók, valamint a vásárlók, személyi sérülés nem történt” – tudtuk meg kedden Csámpai Attila tű. századostól, a Pest Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság Megyei szóvivőjétől.

Kiemelt kép: Schutterstock, egyéb képek: PMKI Törökbálint Őrs

 

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here