Karácsony a Kőszikla Baptista Gyülekezetben

0
764

Az advent időszaka minden ember számára különösen fontos, a befelé fordulás, a megnyugvás, feltöltődés és a kifelé tekintés szempontjából is. Decemberi program lehetőségeivel a Kőszikla igyekszik támogatni a város lakóinak mindhárom irányba történő elmozdulását. Várnak mindenkit, aki számára fontos az ünnep spirituális tartalmának a megélése is.

Mennyi szeretet fér el egy cipősdobozban?

A Kőszikla Baptista Gyülekezet idén sem szakítja meg a hagyományait, ebben az évben is elindítja a cipősdoboz akcióját, hogy közösen segítsünk a rászoruló iskolás korú gyermekeken. Akiknek igazából nem adományozni, hanem sokkal inkább karácsony alkalmából ajándékozni szeretnének. Ezért nem gyűjtenek megunt játékokat – kopott matchboxot, hiányos kirakót, cipősdoboznál jóval nagyobb darut, egyfülű macit és hasonlókat -, hanem inkább olyan holmikat, amikre sokkal inkább szüksége lehet egy iskolásnak.

A Gyülekezet maga is gyűjt, de örömmel veszi, ha a városból mások is beszállnak az akcióba. A következőket várják: írószereket, úgy mint filctoll, ceruza, radír, füzet. Olyan meleg ruhát, ami elfér egy cipősdobozban is, mint a sapka, sál, kesztyű, meleg zokni, póló. Egy kisebb méretű könyvet. Némi édességet is, a keksz, csoki, cukorka minden gyereknek öröm. És nem utolsó sorban játékot is várnak, jó választás a logikai játék, kártya, kisméretű társasjáték. Továbbá ceruzaelem, színező, képesújság, lego bábu, kulcstartó – valami olyan, ami még egy kis pluszt jelenthet a megajándékozott gyermeknek.

Várják mellé vagy külön a cipősdobozokat, csomagolóanyagokat is, mert abból valahogy minden évben kevés van.


És hová jutnak el ezek a cipősdobozok? Idén is Budaörsön, Törökbálinton és a határon túlra kézbesítik a budaörsiek szeretetét. Egészen pontosan a Bleyer Jakab Általános Iskola Árpád tagozatába, a Budaörsi árvaházba, a Törökbálinti árvaházba és a Kárpátaljai Kígyósi Napközibe. A cipősdoboz átadó ünnepség az árvaház gyermekei számára december 14-én 18.00 órakor kezdődik. 


A Kőszikla itt nem áll meg, idén a gyülekezet ifjai is külön szerveződnek. Az Ifik ételosztást szerveznek a rászoruló családoknak. 

Ünnepi Istentiszteletek a baptistákkal
Majd advent negyedik vasárnapján december 22-én megpihennek, és átadják magukat a klasszikus zenének. Várják a budaörsieket is a zenés Istentiszteletre, melyet a Budapesti Fesztiválzenekar művészei nyújtanak. Továbbá nyitva vannak a Karácsonyi Istentiszteleten is a város előtt, december 25-én szerdán 10:00 órától, Durkó István lelkész tolmácsolásában. Terrapark, Liget utca 3/2.
 

Kedvcsinálónak álljon itt néhány videó a korábbi nagy sikerű akciójukról:

https://youtu.be/lH0bMVzYsGw
https://youtu.be/2Q2xyczxE5E

„Van, aki bőven osztogat, mégis gyarapszik, más meg szűken méri a járandóságot, mégis ínségbe jut. Az ajándékozó bővelkedik, és aki mást felüdít, maga is felüdül. ” (Salamon példabeszédei 11:24-25)

 
Írta: Polgár Ágnes

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here