Jubilál a Budaörsi Sport Club női asztalitenisz csapata

0
311
A huszadik Európa Kupa szereplését kezdi meg az együttes

A Budaörsi Sport Club női asztalitenisz csapata szeptember 7-én és 8-án a spanyolországi Linares városában fog játszani a 2022/2023-as szezon Bajnokok Ligájának csoportküzdelmeiben.

Az aktuális magyar bajnok a két nap során megmérkőzik a görög Panthinaikos, az osztrák Bodensdorf, valamint a házigazda spanyol bajnok Linares gárdájával. Az SH-ITB Budaörsi SC célja, hogy versenyben legyen a csoportelsőségért, ehhez várhatóan két bravúr is szükségeltetne, hiszen a görög és a spanyol csapat rendkívül erős.

A mostani Bajnokok Ligája mérkőzések eredményétől függetlenül is ünnepel a budaörsi csapat. 2003 őszén játszotta a Budaörs az első Európa Kupa mérkőzését, ezt követően minden egyes szezonban résztvevője az Európai Asztalitenisz Szövetség (ETTU) valamelyik kupasorozatának. A 2022/2023-as évad tehát zsinórban a huszadik nemzetközi szereplés.

Országok és sportágak tekintetében egyaránt ritka, hogy egy sportegyesület két évtizeden keresztül meg tudja valósítani azt, amit célként tűzött ki: hogy csapata a klubot, a várost, a sportágat és az országot képviselve részt vegyen a versenysport legmagasabb szintjén. Az elmúlt 19 évben 17 országban szerepelve igyekezett az együttes a lehető legjobb eredményeket elérni. Az utazások közül a legizgalmasabbak a Portugáliához tartozó Azori-Szigetekre való eljutás és három, komoly orosz túra Kazanyba, Taganrogba és Tyumenbe. A Bajnokok Ligája ezüst- és bronzéremre, az Európa Kupa ezüstéremre és az ETTU Kupa bronzéremre joggal lehet büszke mindenki, aki ezeknek a sikereknek a részese volt. Összességében azonban a legnagyobb büszkeséget a 20 kupaszezon állandósága jelenti.

A Budaörsi Sport Club ünnepként éli meg, hogy eljutott e 20. szerepléshez.

A Budaörsi Sport Club vezetésének alapvető koncepciója, hogy a csapatban csak olyan játékosok szerepeljenek, akik vagy magyar válogatottak, vagy magyarul anyanyelvi szinten beszélő asztaliteniszezők. Ezt az irányt két dolog miatt jelölte ki a klubvezetés. Egyrészt abból a célból, hogy tevékenységével szakmailag segíteni tudja a magyar asztaliteniszt azáltal, hogy a válogatott játékosok hazai egyesületben szerepelve játszhassanak magas szintű nemzetközi mérkőzéseket, másrészt erősítve annak közösségi erejét, hogy a mérkőzések előtt, alatt és után mindenki magyarul tud beszélni a másikkal. A Budaörsi Sport Club ezzel a hozzáállásával érzi igazán azt, hogy Magyarországot képviseli az európai asztalitenisz élvonalában.

Több olyan eset is volt, ami kibillenthette volna ezt a hitvallást, azonban a klub az elmúlt 19 szezont, és a mostani 20. évadot is a fentieknek megfelelőlen kezdi el.

Ahhoz, hogy ez a sikertörténet eljuthatott a 20. évéhez sokan voltak a klub segítségére; köszönet illeti partnereinket: a Budaörsi Sport Club elnökségét, Budaörs Város Önkormányzatát, a Magyar Asztalitenisz Szövetséget, a 2i Kft-t, az SH-ITB Kft-t, a Mikrohungária Kft-t, a Butterfly Magyarország Kft-t, a Decathlont, a Budaörsi Városi Sportcsarnok vezetését és természetesen a sportvezetőket és edzőket, valamint azokat a játékosokat, akik az elmúlt két évtizedben a csapat tagjai voltak. A csapat célja minden egyes mérkőzésen az, hogy a partnereit a lehető legmagasabb szinten képviselje Európában is.

A budaörsi asztalitenisz szakosztály célkitűzése a következő két évre vonatkozóan az, hogy a Budaörsi Sport Club centenáriumi évében, 2024-ben a korábbi évekhez méltó módon megőrizze hazai és nemzetközi eredményességét, és újra élhesse azt a máshoz nehezen hasonlítható érzést, hogy sportolói kvalifikálnak az olimpiára. A klub mindent elkövet azért, hogy játékosai Tokió után 2024-ben Párizsba is eljussanak.

A budaörsi női asztalitenisz csapat az elmúlt közel 20 évben eredményeivel, szakmai koncepciójával és kitartásával bebizonyította, hogy egy olyan értéket jelent, amit érdemes támogatni. Ahhoz, hogy a kitűzött célokat, a szinten tartást meg tudja valósítani az egyesület, a mostani támogatókon túl újabb partnerek belépésére is nélkülözhetetlen szükség van.

 

 

 

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here